FC Tempo Praha

U15: Střelecké trápení

21.10.2019 14:18   Libor Koller  

Tempáci ztratili v Českých Budějovicích dva body, zakončení se vůbec nedařilo.

Nedělní dopolední utkání v Českých Budějovicích proti SKP se střelecky (ne)vydařilo. Nedá se říci, že bychom měli málo zakončení, ba naopak vypracovali jsme si spoustu příležitostí. I hra snesla určité měřítko, ale zkrátka se nám nepodařilo buď naší vinou, nebo výborným výkonem brankáře, dostat vícekrát míč za jeho záda.

Hned v úvodu utkání jsme měli gólovku a vzápětí nedáš-dostaneš. Střela ze střední vzdálenosti za našeho jen přihlížení a 1:0 pro domácí, snad ve druhé minutě. Vstup do utkání z naší strany opět "parádní" jako s Juniorem. To vše vyhovovalo domácím, kteří mohli hrát na rychlé protiútoky. Z naší strany hra nebyla špatná, i na terénu jaký byl. Dost jsme předržovali míče a scházely nám sprintové náběhy za obranu. I přesto jsme měli vstřelit minimálně tři branky a jít na přestávku více v klidu. Takhle jen srovnal Fílu.

Začátek druhého poločasu jsme se usadili na polovině SKP a vytvořili si tři veliké šance, ale to by musel být domácí brankář buď ementál, abychom ho prostřelili nebo bychom museli dát do zakončení větší klid a chytrost. Postupem času i domácí zjistili, že se střelecky trápíme a podnikli několik hodně nepříjemných výjezdů. Z jednoho takového se nám nepodařilo navázat pohyb s hráčem, který pronikal ze strany do vápna. Hloupým kontaktem jsme ho "vysvobodili" a darovali penaltu. Rázem z ničeho jsme opět doháněli.

Neustálé bušení a vůle vše protrhnout přišla alespoň na konci, kdy Tomaso pronikl zleva do vápna a našel Šimíňa, který alespoň vyrovnal.

Všechno to naše střelecké trápení dovršily penalty, kdy jsme ze čtyř neproměnili ani jednu a brankáře domácích jsme pasovali zaslouženě na nejlepšího hráče utkání. Co naplat, že utkání mělo skončit třeba 2:6. Nedáš góly = nemůžeš vyhrát.

Zápasy:

SKP České Budějovice - FC Tempo Praha 2:2 (1:1), pen. 2:0