FC Tempo Praha

Muži A: Rozhodli střídající hráči

22.10.2019 10:25   Dominik Rodinger  

Vítěznou branku v Hrdlořezech vstřelil Derda po přihrávce Soukala.

V desátém kole čekal na Áčko soupeř Spartak Hrdlořezy, který před týdnem senzačně vyhrál na půdě Spojů. Soupeř, který hlavně doma sbírá bodík po bodíku, se od první minuty snažil hrozit hlavně z brejkových situací. Na těžkém terénu se nedalo moc kombinovat, ale i tak se kluci snažili hrát maximálně konstruktivně od naší branky a šli trpělivě za vítězstvím. V prvním poločase se hrálo většinou na soupeřově polovině, protože soupeř hrál poměrně hluboký blok, přes který se díky velké agresivitě a dobrému dostupování soupeře velmi těžko dostávalo. I díky terénu jsme se snažili být trpěliví a čekat na šance. Ty přišly po dvaceti minutách hry, když jsme velmi dobře vyváželi míč středem hřiště a dostali se do dvou dobrých situací, ale chybělo nám finální zakončení. Spartak si na svoje šance také počkal a to hned dvakrát, když jsme mu darovali dva samostatné úniky díky nepřesným přihrávkám směrem dozadu. Jednou nás zachránil Pacovský a podruhé nemohoucnost Davida, který nezakončit brejk. Hra se uklidnila, my měli dva tři momenty, kdy jsme mohli ještě štípnout soupeře do poločasu, ale nepodařilo se.

Druhý poločas začal stejně, opatrná hra od obou týmů. Každý tým se snažil udržet nulu a přidat branku, která by mohla rozhodnout. V 55. minutě dobrou střelu po signálu z rohu vyslal Urban těsně vedle šibenice, ale to už byla poslední šance domácích. My naopak začali trpělivě dobývat soupeřovu branku. Opět nám pomohla střídání Trajhana v 60. minutě, jeho příchod oživil střed hřiště. Začali jsme vyjíždět z těžkých situací driblingem a přečíslovat soupeře, který se dostával ještě hlouběji na svoji polovinu. V 65. minutě se střídaní Soukala, respektive v 70. minutě Derdy, ukázalo jako rozhodující. Právě prvně jmenovaný vyřešil v křídelním prostoru situaci jeden na jednoho a našel ve vápně nabíhajícího Derdu, který nás poslal do důležitého vedení 0:1. Do hry vstoupili další hráči Buzek a Nguyen, kteří opět dokázali, jak je strašně důležité mít široký kádr. Oba dva do puntíku splnili taktické pokyny a soupeř byl prakticky bez šance. Naopak individuální akce Nguyena, Trajhana a Derdy skončila na břevně. Soupeř poté dostal ještě dvě červené za nesportovní chování a zápas jsme tedy vyhráli 0:1.

Dominik Rodinger: "Velmi těžké a důležité utkání pro vývoj v tabulce. Pro nás jsou to zlaté body. Zápas byl vyrovnaný, musel jsem kluky trošku uklidnit o poločase a říct jim, že můžeme rozhodnout třeba v 90. minutě. Nakonec se to stalo dříve, když rozhodl Derdis po přihrávce Soukyho, který již druhý zápas ukázal, že když přijde do rozjetého zápasu, tak dokáže otočit výsledek na naši stranu. Osobně jsem strašně rád, že kluci, kteří nehrají od začátku, tak když nastoupí, tak jsou platní, dokážou pomoct a přinesou do zápasu něco, co nám tam třeba chybí. Budeme tak silní jako náš nejslabší článek. V posledních zápasech se ukazuje, že naše lavička je silná a doufám, že tomu tak zůstane. Potřebujeme všechny, Matyho Buzka, Tungiho, Důšu, Soukyho a další kluky, který nemají takovou minutáž. Kluci ze základních sestav vidí, že jim tihle kluci pomohou a váží si toho. Musíme pracovat dál, znova v sobotu vyhrát, ať jdeme společně za naším cílem."

Zápasy:

Spartak Hrdlořezy - FC Tempo Praha 0:1 (0:0)