FC Tempo Praha

U15/U14: Johny Kontrolety v Bohnicích

22.10.2019 20:03   Michal Špaček  

Vraždění neviňátek si kluci opravdu užívali.

První poločas v rozestavení 4-4-2 jsme začali opatrně a soupeř se snažil prosadit i v útočné fázi, ale jeho dlouhé nakopávané míče končily většinou na našich kopačkách a to dřív než dopadl míč na zem. Po několika neproměněných šancích po faulu ve vápně zahájil naši střeleckou ofenzívu Lukáš Kuča gólem z penalty. Po pár minutách přišel na řadu Míra Šulc a ihned po něm ho následoval Honza Šimončič. Chladnokrevný zabiják s kapitánskou páskou Honza Chochola zvaný Johny Kontrolety započal svou sérii smrtonosných náběhů a po několika asistencích Pavla Kučery rozvlnil sítě celkem čtyřikrát za sebou. Ještě nikdy předtím jsem neviděl Johnyho běhat celý zápas. Johny byl snad u všeho a soustavně žadonil o míč.

Ve druhém poločase jsme změnili rozestavění na 3-5-2 s tím, že budeme hrát útočný fotbal a nenecháme se unést vysokým skóre. Na stoperu zůstal Míša Tokar s Jirkou Seidlem a tentokrát se k nim přidal Honza Šimončič, který úlohu obránce zvládl na jedničku. Krajáci Kryštof Krejčí šel jako osmičkovej na levou zálohu a Pavel Kučera na křídlo. Pája Vaniš zahájil druhý poločas jako podhrotový útočník a zabiják Johny zůstal na hrotu. Vysvětlili jsme si rotující diamantovou čtyřku záložníků ve středu hřiště a naše křídla přepnula na druhej raketovej pohon tak, aby byla v případě útoku soupeře schopna i pomáhat bránit našim třem obráncům. Nic nového pod sluncem. Učíme se a zkoušíme jen to, co se hraje i v áčku. Tentokrát započal svou smrtonosnou sérií Pája Vaniš zvaný Poker Face a ve druhém poločase se dokázal trefit do branky soupeře celkem čtyřikrát. Nutno podotknout, že ve většině případů mu asistoval výborně hrající Pavel Kučera na pravém křídle. Nikdy bych nevěřil, že Pája Kučera dokáže být tak produktivní útočník a hlavně to není žádný krkoun, protože na většinu gólů nahrával právě on.

Výborně hrající hráči z naší diamantové čtyřky Kuča a duo Krejčí, Šulc se po  jednoduchých útočných akcích gólově prosadili několikrát za sebou. Kryštof Krejčí po výměně s Mírou Šulcem vstřelil dvě branky. Míra Šulc, David Veselý, Lukáš Kuča a Johny stříleli ve druhém poločase každý po jednom gólu. Ke konci zápasu soupeř zalezl do obraného pásma jako jezevec, kterého bylo třeba vylákat z obraného pásma ven a rychlými protiútoky dosáhnout kýženého efektu. Kluků ze Slovanu Bohnice mi bylo až líto, protože konečná hra vypadala jako vraždění neviňátek, ale naši kluci se nenechali unést výsledkem a až do poslední minuty hráli fotbal a bylo se na co dívat.

Zápasy:

TJ Slovan Bohnice - Praha 8 - FC Tempo Praha C 0:18 (0:8)