FC Tempo Praha

U17: Tři cenné body z Meteoru

23.10.2019 16:12   Richard Valoušek  

O výhře 1:0 rozhodl útočník Ling v poslední minutě zápasu.

Na hřišti pražského Meteoru jsme v neděli po poledni pořádali v rámci 11. ligového kola festival šancí. Po třech vítězstvích ve čtyřech posledních zápasech jsme chtěli přidat další, ale dlouho se zdálo, že marnost v koncovce nás o body připraví. Nestalo se. Fotbalové štěstí, které nám chybělo po většinu zápasu, se k nám přiklonilo v nastaveném čase, kdy se parádně prosadil Sebastian Ling.

Hubené vítězství 1:0 mohlo být mnohem výraznější, ale v prvním poločase, ve kterém jsme herně na hřišti dominovali, jsme nebyli schopni proměnit ani ty nejvyloženější šance. Do nich jsme se dostávali po nápadité hře. Jednou jsme soupeře vykombinovali ve středu hřiště, podruhé vhodně vyvezl míč jeden z obránců. Meteor nenacházel odpověď a první poločas jen úpěnlivě bránil.

To druhý poločas přinesl vyrovnanější partii, když minimálně do 70. minuty nám byli domácí vyrovnaným soupeřem, který si po zbytečných chybách naší obrany vypracoval nebezpečné šance. Nutno dodat, že šance to byly buď z dlouhého míče nebo nedůrazu v naší obraně. Pokaždé ale naše obrana dokázala včas zareagovat a do koncovky nakonec soupeře nepustila.

Kombinačně jsme na hřišti vládli i nadále my, i když to druhý poločas nebylo tak pohledné. Domácí jako reakci na prvním dějství zahustili střed hřiště, hlídali si vyjíždění našich stoperů a my jen s velkou nechutí se občas pokusili domácí obranný blok překopnout. Když už jsme se o to pokusili, zabralo to.

Velkou šanci měl Šalanský, ale nastřelil z úhlu tyč, Větrovcovu dorážku pro změnu vykopl domácí obránce z brankové čáry. Takto bych mohl ve vypisování šancí pokračovat. Ale raději se dostaňme do 90. minuty, kdy se po střele domácích, kterou vyrazil pozorný Skokánek, do brejku vydal Mareš, za vápnem posunul míč Větrovcovi, který ho zavezl až na polovinu soupeře, tam míč předal Lingovi, který si ho přesně podle našich instrukcí vzal na střed hřiště a nekompromisně zamířil do horního růžku branky Meteoru - 1:0.

Radost v rohu místní umělky zabrala zbývající čas zápasu, a tak rozhodčí rovnou utkání ukončil.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha 0:1 (0:0)