FC Tempo Praha

Muži A: První domácí prohra

27.10.2019 22:40   Dominik Rodinger  

Zápas rozhodlo vyloučení kapitána Šmídka a lacino inkasovaná branka po výkopu brankáře.

Čtyři kola do konce k nám do areálu zajel účastník loňského ročníku přeboru ČAFC. Na kontě měl 18 bodů a držel se na pátém místě tabulky. Zápas začal z naší strany aktivně. První desetiminutovku jsem strávili na půlce soupeře, když dvě velmi dobré křídelní, respektive kolmé, akce zakončoval do velmi jistě chytajícího brankáře hostí Eichler. Poté přišla pasáž, kdy se hrálo ve středu hřiště. My drželi míč, soupeř se dobře bránil, a tak my museli dobývat obranu Čafky, abychom mohli vstřelit branku. V 15. minutě, po individuální akci Kloučka, pálil Geissler z dobré pozice bohužel nad. Naopak ve 21. minutě po propadlém míči šel hostující útočník sám na bránu, ale přestřelil. Poté se opět hra přenesla do středu hřiště a i když jsme měli dobře přechody do ofenzívy, tak jsem se nedostali do zakončení. Soupeř hrozil jen z nebezpečných standardních situací nebo rohů. Ve 35. minutě jsme měli další velmi dobrou šanci, kdy si na velkém vápně po přihrávce Eichlera přebíral míč Geissler, ale při zakončení ho s míčem u nohy za cenu žluté karty sestřelil hostující hráč. Bohužel jsme tak kopali přímý kop, který chytil opět brankář hostí. Poslední a největší šanci prvního poločasu po akci Marečka, Geisslera a zakončujícího Eichlera zblokoval hostující obránce těsně vedle. Poločas byl tak v naší režii, ale bez branek.

Druhý poločas začala dvěma rohovými kopy Čafka, ale nic z nich nevytěžila. Byli jsme to my, kdo mohl jít do vedení po nádherné akci Trajhana, Šmídka a střílejícího Kloučka. Jenže nám byl bohužel odmáván ofsajd, a tak bylo skóre stále 0:0. Nadále jsme byli aktivní hlavně po krajích a další šanci ke vstřelení branky měl Klouček po zpětné nahrávce do vápna Eichlera. Poté přišla do hry pasáž nahoru dolů, kde se chodilo do otevřených obran. Hosté zahrozili v 54. minutě, kdy zblokoval gólovou střelu Kadlec. Klíčový moment utkání přišel následně, když po naší zbytečné ztrátě a špatném obranném postavení fauloval Šmídek unikajícího útočníka za cenu červené karty. Bohužel jsme hráli od té doby o jednoho hráče méně. Soupeř se začal více tlačit dopředu, ale gólové šance si nevypracovával, čekal na standardku nebo brejkovou situaci. Ani my jsem ale nebyli již tak nebezpeční jako v prvním poločase. Rozhodující branka padla v 75. minutě, když jsme propadli po výkopu od gólmana, a hosté tak šli do vedení 0:1. Do konce zápasu bylo ještě dost času. Nakonec jsme ještě měli v 87. minutě šanci hlavou Cejnara po centru Schönmnanna, ale Cejnar bohužel přestřelil branku. Hosté si již zápas pohlídali a zápas tedy skončil 0:1. Čafka si připsala důležité tři body. Spoje, Ďáblice a Praga vyhrály a tak musíme zase dohánět dva první celky a dávat bacha na dotírající Pragovku.

Dominik Rodinger: "Prohráli jsme zápas, který jsme pevně drželi v našich rukách. První poločas byl od nás dominantní. Neříkám, že to byl nějaký extra výkon, ale soupeř zahrozil jen jednou a podruhé ze standardky. My naopak měli čtyři pět velmi dobrých situací, které jsme měli dotáhnout a lépe by se nám dýchalo. Druhý poločas opět z naší strany dobrý začátek, neuznaná branka, další šance Klugeho a bez branky. Poté přišlo vyloučení Šmídka, které bylo správné. Ale je potřeba říct, že na konci prvního poločasu měl být vyloučen hostující hráč Bláža, který v nepřerušené hře vysloveně skočil loktem do obličeje Šmídkovi. Rozhodčí potrestal hráče jen žlutou kartu. Vyloučení nás hodně přibrzdilo, nemohli jsme být tak aktivní a ještě jsme dostali patnáct minut před koncem naprosto zbytečný gól po našem hraném ofsajd systému. Je to velká škoda. Tento zápas jsme měli zvládnout. Musíme koukat dopředu a v posledních třech zápasech získat devět bodů."

Zápasy:

FC Tempo Praha - ČAFC Praha 0:1 (0:0)