FC Tempo Praha

U12: Remíza s Libuší, výhra na Kladně

30.10.2019 15:05   Antonín Plachý  

V žákovské lize Tempáci zvítězili na Kladně vysoko 7:1.

Kluci si v pátek s Libuší užili další napínavý zápas. Ve hře si opět vytvořili větší množství šancí než soupeř a libušský brankář se musel činit podstatně více než naši brankaři. Ve hře to vypadalo dobře ve většině věcí, ačkoliv se opakovaly okamžiky, kdy je míč mezi našimi dvěma hráči a dávají si vzájemně přednost, protože se nedomluví, kdo si míč vezme. Druhým momentem, který jsme stále ještě neodbourali docela, je neodkopnutí míče pár metrů od sebe, když jsme ve skrumáži před naší brankou. Kluky učíme míč vyvézt do volného prostoru, ale pokud už dojde k odkopu v "nouzi", tak by měl letět po diagonále až k polovině a okamžitě bychom za ním měli vybíhat. Vlastně tím okamžitě můžeme přecházet do útoku.

No a další moment, který se opakuje, je nepozornost při obsazování při rozích soupeře, z čehož jsme mohli pár vteřin před koncem dostat gól. Hráči sice obsadí před kopem, ale pak už sledují pouze míč a hráče, kterého obsadili, ztrácí. Celkově 2:2 pro nás nebylo spravedlivé, protože kluci byli ve hře lepší a je to potřeba přetavit v góly, což znamená častější zakončení a okamžité dobíhání střel.

Všechny zmíněné věci se paralelně dějí i ve druhé soutěži a utkání s Kladnem bylo v prvních dvou třetinách napínavé právě proto, že jsme nedokázali v přehuštěném prostoru včas a přesně vystřelit. Střel bylo méně než by mělo být. Byly ale i situace, že jsme přecházeli do rychlých protiútoků a stříleli jsme předčasně z velkých úhlů a nevyužili navedení míče v rychlosti blíže brance. Jinak by to bylo už po druhé třetině o deset gólů. Ve třetí jsme zvýšili střeleckou aktivitu a konečných 7:1 bylo k soupeři vlastně milosrdné.

Nutno ještě pochválit diváky na obou utkáních, kteří opravdu povzbuzovali a zejména v kontrastu s křiklouny na Kladně, bylo Tempo-Praha, z tribuny na tribunu, velmi osvěžující. Takhle se musí klukům hrát daleko lépe. Díky!

Zápasy:

FC Tempo Praha D - SK Libuš 838 2:2 (1:1)
SK Kladno - FC Tempo Praha 1:7 (1:2)