FC Tempo Praha

U11: Z posledních zápasů

31.10.2019 21:04   Jindřich Vampola   Jan Laciný  

Tempáci narazili na Motorlet, Březiněves a Duklu.

Motorlet
Vstup do zápasu byl pomalejší, problém nám především dělal mokrý a rychlý terén, což se projevilo především na převzetí míče a nepřesných přihrávkách. Postupně jsme se zvedli a ve druhé polovině první části jsme soupeře jasně přehrávali. Bohužel bez gólového efektu, Soupeř poté hrozil především z brejků, kdy díky naší nepozornosti a pomalému přepínání dokázal několikrát skórovat, což se projevilo i na hře kluků. I ve druhé části měla naše hra podobný průběh. Celkově je třeba kluky pochválit za výměny pozic při rozehrávce od brankáře, pohyb bez míče a řešení situací 1na1.

Na druhém hřišti jsme ve 3/4 soupeře přehráli snad ve všech ohledech. Hrálo se převážně na polovině soupeře, kluci dobře kombinovali a objevily se i individuální akce. Gólů však mohlo padnout více, při dorážení jsme byli před brankou pozdě a často střely neumístili, a trefovali tak brankáře. V poslední čtvrtině se hra již poněkud vyrovnala a na klucích již ke konci bylo vidět, že toho mají plné zuby.

Celkově je třeba za odvedený výkon kluky pochválit. Ve hře se dále objevovaly i další nedostatky - časté vhazování do chumlu před sebe a především již zmiňovaná efektivita v zakončení.

Březiněves
Nedělní zápas nepatřil bohužel mezi poctivě odmakané zápasy, které jsem chválil před pár týdny. Částečně se na tom podepsala i vlhká tráva, na které se moc pohybovat neumíme. U některých kluků, co bojují s koordinací, se problém ještě umocnil, a tak bylo k vidění hodně nepřesností od zpracování míče až po přihrávku. Co nám ale nejvíc scházelo, bylo nasazení a hladovost rychle získat míč. K zamyšlení je, proč se klukům v neděli nechtělo naplno makat a v pondělí stejní kluci na tréninku jezdí - div se nepřetrhnou. Pozitivní na zápase bylo, že se kluci po tom, co soupeř několikrát srovnal stav, nesložili a opět šli během chvilky do vedení. Doufejme, že příště do zápasu dají víc bojovnosti.

Dukla
Kluci blíže u šaten začali aktivně a i nasazení bylo na pochvalu. Problém nám trochu dělala mokrá tráva, a tak bylo k vidění hodně podklouznutí a nepřesností.
Dukla hrála jednoduše a lépe kombinačně, což jí přinášelo i větší efektivitu v zakončení. Pozitivní byl běžecký a rychlostní potenciál našich kluků. V tomto ohledu si troufnu říct, že jsme byli lepší než Dukla. Hřiště se v příštích letech bude zvětšovat a bez rychlostních typů kluků to nepůjde.

Na druhém hřišti (3. a 4. čtvrtina) to bylo sice o něco pomalejší, ale zase kluci hráli víc kombinačně. Jen škoda nepřesných zakončení, které bylo i často zvoleno pozdě a na mokré trávě je to o to složitější. Problém kluci měli v časném přístupu a zachycení rozběhnutých Dukláků ve středním pásmu, kteří se tak snadno dostávali před naší branku a řešili jen, zda si vystřelí a nebo ještě nahrají.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Motorlet Praha
FC Tempo Praha - TJ Březiněves
FK Dukla Praha - FC Tempo Praha