FC Tempo Praha

Muži A: Pod světly opět vítězně

3.11.2019 23:21   Dominik Rodinger  

Tempo přivezlo vybojované a zasloužené tři body z Dolních Počernic

Tři kola do konce podzimní části soutěže zajelo Áčko do hezkého areálu Dolních Počernic, nováčkovi soutěže. I přes vytrvalý dopolední déšť se hrálo na velmi dobře připraveném trávníku a umělé osvětlení přidalo zápasu tu pravou fotbalovou atmosféru. V kádru Sokola je například bývalý ligový hráč Martin Čupr a nebo legionář Wahbi, který každý zápas baví diváky svými technickými dovednostmi.

První minuty ukázaly, že i přes velkou marodku (Schwank, Valta, Mareček ) a bez vykartovaného Šmídka přijel tým s velkým odhodláním získat tři body. Hrozili jsme hlavně z dobrého přechodu do útoku. Na pravé straně Tungi Nguyen ukazoval, že si na jejich krajního hráče věří a hned napodruhé se mu podařilo po krásném pasu Perla dostat přízemní centr na Soukala, který ještě domácího brankáře neprostřelil, ale na dorážku Eichlera už byl krátký. Ve 13. minutě jsme tedy vedli 0:1. Nadále jsem byli velmi aktivní hlavně ve středu pole. Soupeř se dostával na naší půlku sporadicky, ale postupem času hlavně díky chytrosti Wahbiho, který umí udržet míč a udělat na sebe standardní situace, jsme se dostali pod tlak. V tom nám ale pomohli oba stopeři Buzek s Kadlecem, kteří všechny standardní situace hasili, soupeř v prvním poločase nedokázal trefit naši branku. Přežili jsme tedy mírný tlak soupeře a snažili se opět dostat do hry. Ve 37. minutě po přihrávce Cejnara se dostal k míči opět Nguyen a sólem přes tři hráče se dostal až do rohu, kde si obhodil krajního beka na střed a nádhernou střelou levou nohou na zadní tyč zvýšil na 0:2.

Druhý poločas jsme začali opět dobře. Drželi se plánu, snažili se hrát chytře a rychle směrem dopředu. Díky vedení a širokému kádru jsem mohli do hry postupně dávat další hráče, kteří měli nadále zlobit Počernice rychlými kontry. Výborný vstup do utkání měl premiant Vít Novotný z dorostu, který v 69. minutě naservíroval po individuální akci přes dva hráče míč pod sebe Schönmannovi, který uklidil míč k tyči, a dodal nám tak klid do konce utkání. Soupeř se nevzdával, otevřel hru a my mohli několikrát zvýšit náskok. Bohužel jsme své další šanci promrhali. Po průniku Wahbiho přes naše tři hráče byl ještě Pacovský na místě. Ale z následného rohu se do míče opřel Čupr a nechytatelnou střelou do víka dal v 83. minutě na 1:3. V 86. minutě jsme dali ještě gól na 1:4, kdy uklízel míč v samostatném úniku Derda, ale rozhodčí odmával ofsajd. Zápas tedy skončil zaslouženě 1:3.

Dominik Rodinger: "Musím a chci kluky pochválit. V týdnu se nám na tréninku nešťastně zranil Valta, onemocněl Schwank, pracovně pryč byl Mareček a prakticky se nám rozpadla během jednoho dne celá obrana, která do dnešního dne dostala nejméně branek od přeboru až po B třídu. Ale zaskakující Maty Buzek ukázal, že dokáže v případě potřeby naskočit i do velmi těžkého zápasu. To samé Schönmann, který neměl lehkou roli. Musel nahradit vykartovaného Šmídka a nakonec dal branku, ovládl střed pole s Perlisem, který mu pomohl svými zkušenostmi. Podali jsem opět týmový výkon, proměňovali šance a kluci, co po delší době nastoupili do základní sestavy, nezklamali, naopak nám trenérům ukázali, že se chtějí probít do základní sestavy. Máme před sebou ještě dvě kola do konce, hned teď v sobotu dopoledne nepříjemné Kunratice, se kterými jsme vypadli v poháru. Máme jim tedy co vracet.“

Zápasy:

Sokol Dolní Počernice - FC Tempo Praha 1:3 (0:2) Video ze zápasu