FC Tempo Praha

U14: Chybělo jen více střelby

4.11.2019 11:50   Jaroslav Teplan  

Tempo v posledním utkání podzimu remizovalo s Petřínem Plzeň.

V sobotu jsme odehráli poslední mistrovský zápas s Petřínem Plzeň. V prvních minutách jsme na soupeře vletěli a výrazně jsme ovládali hřiště. Velmi dobře jsme presovali i represovali po ztrátě míče. Vyložené příležitosti jsme si však nevytvářeli a spíše vytvářeli pouze závary před brankou soupeře. Po patnácti minutách se hra začínala vyrovnávat a my jsme ve 20. minutě obdrželi branku ze standardní situace, kterou jsme špatně řešili, a soupeř se štěstím vstřelil gól. Naše odpověď však přišla záhy, když se krásně zpoza vápna trefil Honza Müller. V dalších minutách se hrál zajímavý fotbal, hrálo se nahoru dolů. My jsme se snažili více držet míč a soupeř spíše podnikal rychle protiútoky.

Druhý poločas se nesl ve velice podobném duchu, avšak branky nepřicházely. Došlo tak na pokutové kopy, ve kterých tentokrát byl šťastnější soupeř, a odvezl si tak ze Lhotky o bod víc.

Dneska jsme se naší hrou posunuli zase o kousek dál. Jsem rád, že kluci pomalu chápou principy hry, které na ně klademe a snaží se je přenášet do zápasu. Věřím, že postupem času budeme dominantnější na míči a nebudeme vytvářet jednoduché chyby, které se v zápase objevovaly. Co mě však mrzelo, tak byla malá aktivita směrem do střelby, většinou jsme si dávali přednost a snažili se ještě hledat lepší pozici pro spoluhráče. Pokud nevystřelíme, gól nedáme. Děkujeme rodičům za podporu. Do konce sezóny nás čeká ještě několik přáteláků, které nám budou neustále přinášet kvalitní konfrontaci.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Petřín Plzeň 1:1 (1:1), pen. 1:2