FC Tempo Praha

U13: Fotbal bývá spravedlivý

4.11.2019 22:27   Petr Havlíček  

Tempákům při porážce od Chomutova chybělo zapálení a vášeň.

FC Tempo Praha - Junior Chomutov 2:6 FC Tempo Praha - Junior Chomutov 2:6
V neděli jsme se utkali se sousedem v tabulce z Chomutova. V úvodu zápasu jsme se nemohli dostat z vlastní poloviny, dělali jsme chyby v rozehrávce, které pramenily z neklidu a špatných rozhodnutí, a tento tlak vyvrcholil dvěma obdrženými brankami. Ještě v první třetině jsme ale vyrovnali jak hru, tak skóre. Po vyrovnané první třetině přišla druhá, v níž jsme měli minimálně lehce navrch, hlavně tři závary měly jednoznačně skončit gólem, ale přišel gól ze zbytečného přímého kopu a následně "nedáš-dostaneš" branka z brejku. Ta nás bohužel dost uzemnila. Ve třetí třetině se opět kluci snažili o kombinační projev, ale šancí už nebylo tolik a po otevření hry jsme inkasovali ještě dva góly.

Zatímco minulý týden s Kladnem se stalo, že soupeř byl lepší, tentokrát jsme se o výhru připravili sami a úplně zbytečně. Bohužel jsme se naší hrou, projevem a emocemi vrátili o nějaký měsíc dva zpátky, a to i v trénincích v týdnu před zápasem. Podle toho, jak hraješ, se pozná, jak trénuješ - a to tentokrát platilo doslova, protože zatímco před týdnem či dvěma kluci trénovali s obrovskou vášní a zapáleností, tento týden si jen "odjeli" to, co je třeba. Zapálení a vášeň pak chyběly i v zápase, a to už od rozcvičky, kde by bylo slyšet i špendlík spadnout. Kluci musí jít za výhrou jako tým, povzbuzovat se, komunikovat a každý za sebe udělat pro výkon maximum.

Fotbal je většinou spravedlivý, takže se nemůžeme divit, že jsme prohráli, i když to na gólové příležitosti bylo vyrovnané, ne-li lehce pro nás. V zápase se objevilo pár pěkných kombinací, i ve výstavbě hry už jsme daleko přesnější a dokážeme zajímavě vyjet od vlastní brány. Pracovat tedy musíme dál na tlaku do brány, na kolmých nábězích a přechodu 1v1 do zakončení.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Junior Chomutov 2:6 (2:4)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:53)