FC Tempo Praha

U19: O gól lepším týmem

5.11.2019 15:33   Filip Šmídek  

Tempo přivezlo z Chrudimi těsnou výhru 2:1.

Vstup do zápasu v Chrudimi jsme měli lepší a v úvodních deseti minutách jsme si vypracovali dvě zajímavé šance. Z té druhé jsme se dostali do vedení, kdy po hezké akci ze strany se dostal do vápna Horák, našel ještě lépe postaveného Pytlíčka a ten s trochou štěstí prostřelil brankáře. I domácí si vypracovali dvě zajímavé šance, ale s oběma si poradil Žežulka v bráně. Většinu času jsme byli na míči my, vytvářeli jsme si zajímavé situace, ale vždy tomu něco chybělo. V největší šanci se ocitl Sedlář, který mířil do připravených rukavic brankáře. V závěru při nás stálo štěstí, kdy Chrudimští z ojedinělého brejku trefili břevno.

Druhý poločas začal naší velkou šancí, kterou jsme bohužel neproměnili a z protiútoku se radovali domácí. Po velkém závaru ve vápně se nejlépe zorientoval domácí kanonýr Bašek a propálil Žežulku.

Po inkasovaném gólu jsme získali územní převahu, ale v největší šanci vychytal Babického brankář domácích. Naopak na druhé straně Chrudim podnikla nebezpečný brejk, kdy se před Žežulkou ocitl útočník domácích, ale naštěstí minul branku. Rozhodnutí přišlo deset minut před koncem. Domácí nejdříve odvrátili roh, odražený míč se dostal k Plíškovi a ten poslal krásný centr na hlavu Hampapovi, který se konečně trefil. V závěru jsme ubránili dvě standardky, jinak jsme zbytek zápasu odehráli na půlce soupeře a rozkouskováním hry jsme si dokráčeli k vítězství.

Sehráli jsme těžký zápas, ve kterém jsme nepodali optimální výkon. Na těžkém terénu jsme se snažili hrát fotbal, i když tam bylo hodně laciných ztrát a nedorozumění, tak si myslím že jsme byli o ten gól lepším týmem. Radost z výhry bohužel zkalilo těžké zranění obránce Honzy Hadraby, kterému přejeme brzké uzdravení.

Zápasy:

MFK Chrudim - FC Tempo Praha 1:2 (0:1)