FC Tempo Praha

U17: Rozhodla jediná branka

7.11.2019 14:41   Richard Valoušek  

Po sérii úspěchů přišla těsná porážka v Chrudimi.

Po třech vítězstvích v řadě přišla těsná porážka v Chrudimi. O ní rozhodl náš vstup do utkání, který byl hodně pasivní a domácí toho využili. Na hrbolatém a blátem podloženém hřišti jsme neměli dobrý pohyb a nezachytávali dlouhé míče domácích. Ti nakopávané balóny získávali pro sebe a tvořili si šance. Jednu dokázali proměnit a tím zápas rozhodli.
Právě situace před brankou odrážela náš výkon v prvním poločase. Nepovedený výkop od branky, prohraný hlavičkový souboj, nedůraz v našem pokutovém území a pomalejší přepnutí po tomto souboji u ostatních hráčů. Tři naši kluci za vápnem nezachytili pohyb soupeře, jeden z nich pak bezpečně zamířil z prostoru penalty. 1:0.

Na jednoznačný vývoj jsme reagovali změnou v obraně a rázem se obraz hry změnil. Sice jsme ani nadále nebyli vpředu nebezpeční, ovšem díky našemu dostupování v obraně už ani domácí.

O přestávce jsme si řekli, že dnes tu fotbal hrát nepůjde, stav hřiště tomu nebyl uzpůsobený. Na nerovném terénu, na kterém kluci podkluzovali i v kolíkách, nebylo možné využívat naše kreativní střední záložníky. Občas se povedlo zaútočit přes aktivní kraje, z toho vyplynuly i dvě velké šance ve druhém poločase. Ling ani Šmerda však své tutovky neproměnili, a tak jsme zřejmě po právu odjeli z Chrudimi s prázdnou.

Domácí si vypracovali ve druhém dějství šance jen z brejkových situací. Nefungovala nám souhra defenzivních záložníků a stoperů. To se změnilo po přesunu Navrátila na pozici 6. Od té doby jsme vládli na hřišti my, ale tlak v posledních dvacetiminutovce byl málo a na vyrovnání nestačil.

Kluci chtěli, tlačili se za vyrovnáním, po přestávce se domácím vyrovnali v důrazu a podstupovali velmi důrazné souboje. Bohužel hře celkově chyběla kvalita na míči, která na daném povrchu ani nebyla možná. Na šance i na góly vyhráli domácí, u našich kluků mi chyběla v některých momentech větší zanícenost, rychlejší přepnutí, represing a větší snaha jít do koncovky. Věřím, že to napravíme v neděli doma proti Ústí nad Labem.

Zápasy:

MFK Chrudim - FC Tempo Praha 1:0 (1:0)