FC Tempo Praha

U12: Vítězství nad Slavií

11.11.2019 18:51   Antonín Plachý  

Tempáci uštědřili sešívaným teprve druhou ligovou porážku.

Utkání se Slavií bylo, jako všechna poslední utkání, v první třetině napínavé a odcházeli jsme s remízou 3:3. Kluci byli vcelku pozorní v útočné fázi, ale v obraně se přeci jen objevily nějaké chyby, nejspíše i z nervozity ze jména Slavie. Nicméně kluci přišli během první třetiny na to, že dovedou být lepší a začali to pak potvrzovat i v těch obraných zákrocích a kombinacích. Postupně tedy ubylo chyb, i když každý z brankařů chytil ještě jednu dobrou šanci Slavie. Kluci ovšem taky nedali vícero velmi dobrých příležitostí, ať už ze samostatných nájezdů, kdy zbytečně brzy stříleli z přílišné blízkosti u brankaře, nebo třeba i když netrefili prázdnou branku.

Rozehrávali jsme odvážně zezadu, i když Slávisté byli připraveni napadat. Rozehra Slavie zezadu byla také dobrá, ale zachytili jsme ji vícekrát dobrým rozestavením i pozorností kluků. Přechody do protiútoků i návraty do obrany byly na obou stranách podobné a řekl bych velmi dobré. My jsme chodili častěji individuálně, Slavia častěji přihrávkami. Rozvoj individuálních dovedností přesně zapadá do naší koncepce, být klidní a odvážní s míčem a vychovávat hráče, nikoliv týmy. To však neznamená, že nám nejde o týmový výkon a kluci ukazovali, že to chápou dobře. Kreativnější a v myšlení lepší jsme byli v rozehrávkách rohů a standardních situací vůbec, kde nás trochu zklamal přístup Slávistů, kteří většinu rohů nakopli do soubojů na hlavičku před branku.

Co byl na našem výkonu evidentní posun? Kluci opravdu "vyhodili" soupeře z pokutového území při kopu od branky a nenechali se v tom zblbnout ani rozhodčím, který je k tomu tlačil. Tady prokázali sebevědomí. Celkové vítězství 8:5 bylo zasloužené po všech stránkách a opět si troufám říci, že mělo být i vyšší.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 8:5 (5:4)