FC Tempo Praha

U13: Dvě zasloužené výhry

12.11.2019 12:30   Petr Havlíček  

Tempáci soustředěným výkonem nejprve přemohli Slavii a následně si zajeli pro body i do blátivé arény v Újezdu nad Lesy.

Před zápasem se Slavií jsme se hodně bavili o pozorném výkonu, zaujetí pro hru a nechtěli jsme vidět přílišný respekt a strach ze soupeře, ať už jménem nebo postavením v tabulce. To se povedlo, protože od první minuty byli kluci koncentrovaní, dobře komunikovali a šli za vítězstvím.

Zápas měl po celou dobu podobný průběh, kdy hosté víc drželi míč, snažili se kombinovat a přecházet přihrávkami, ale my jsme velmi dobře bránili, odebírali míče a snažili se rychle dostávat do zakončení. V první třetině z toho byl jeden gól, ve druhé už jsme byli odměněni třemi rychlými brankami za sebou, které slávisty očividně "položily". Hosté i přes svoje držení míče neměli žádné velké množství nebezpečných situací, snad kromě většího počtu centrů, a ani se nedostali do souvislého tlaku, kdy by nás "vařili" v našem vápně.

Před třetí třetinou jsme tušili, že by se Slavia mohla odhodlat k otočce, ale my jsme dokázali hrát stále stejně, přidali ještě další góly a ani na chvilku nedopustili změnu vývoje zápasu. Takže se dá říct, že ke konci už jsme zápas vyloženě kontrolovali.

Tentokrát bych chtěl kluky pochválit, protože opravdu všichni do jednoho zahráli dobře. Od prvních momentů bylo cítit, že každý pracuje a žije zápasem, takže kluci ukázali, co v nich je, řekli si spoustu věcí sami a my trenéři už jsme spíš jen lehce korigovali. Slavia byla daleko víc na míči, ale co se týče nebezpečnosti, byli jsme na tom určitě lépe. V obranné fázi bylo vidět dobré individuální počínání (boční postavení, čtení hry) i součinnost. V útoku jsme tentokrát ukázali pěkné individuální akce a v zakončení kvalitu i štěstí, takže jsme dali opravdu hezké góly.

Kdybych měl něco vytknout, tak stále si představujeme i v takovém zápase větší držení míče, ovšem s nebezpečností pro branku soupeře. Pořád tam byly momenty, kdy byla nabídka malá, ať už kvůli pomalému odskočení nebo protože se nabízel jeden hráč a nebyla to vědomá výměna nebo odtažení dvou či více hráčů. Stejně tak se kluci někdy zbytečně zbavili míče a zbrkle ho odehráli, když si mohli dát ještě dotek nebo si troufnout na odvážnější řešení.

V neděli byl na programu zápas pražské soutěže v Újezdu nad Lesy, kde nás čekal velmi těžký blátivý terén a jako tradičně dva rychlejší hráči vepředu. Prvních dvacet minut bylo velmi dobrých, kdy jsme mohli a měli vést klidně o pět gólů. Postupně se hra vyrovnala, domácí zlobili z brejků po našich ztrátách a námi trošku otřáslo srovnání skóre na 1:1. Ještě do půle jsme ale odskočili a v už ne takové kvalitě zápas poměrně v klidu dovedli k výhře.

Moc bych chtěl tentokrát poděkovat rodičům za podporu, protože hlavně se Slavií rodiče kluky v těžkých momentech opravdu povzbudili, a myslím si, že i vynikající fandění pomohlo klukům k naprosto bojovnému a soustředěnému výkonu do jednoho. Před námi je teď poslední mistrákový víkend a podzimní část sezóny budeme chtít zakončit znovu dvěma výhrami.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 7:2 (4:0)
FK Újezd nad Lesy - FC Tempo Praha C 3:5 (2:3)