FC Tempo Praha

U17: Zbytečně hrozivé skóre

15.11.2019 10:57   Richard Valoušek  

Tempáci podlehli Ústí nad Labem 1:4.

Prvních dvacet minut jsme plnili přesně to, co jsme si před utkáním řekli. Aktivní napadání hluboko na polovině soupeře, rychlá kombinace a přechod do útoku s tlakem na zakončení. To vše tam v úvodní části zápasu bylo. Ani jedna z šancí však nejen, že neskončila v síti, ale v drtivé většině ani nemířila na branku.

A tak se začali stále více z útlumu probouzet hosté. Bohužel využívali přesně ty zbraně, na které jsme kluky upozorňovali. Ústí se vhodně pohybovalo bez míče, vytahovalo naši obranu vpřed a když jsme přestali aktivněji napadat jejich rozehrávku, dlouhými míči využívali děr na naší polovině.

První poločas z toho ještě moc šancí nebylo, jedinou branku tak hosté vstřelili po krásném přímém kopu, který zaplul z dobrých 25 metrů do šibenice.

Po přestávce jsme se chtěli vrátit k naší hře z úvodu zápasu. Dobře jsme znali silné zbraně soupeře, bohužel jsme nebyli dostatečně důslední. Postupně se nám zranili oba stopeři a my už nedokázali na útočné kontry Ústí reagovat.
Když se k tomu přidal nejistý výkon Skokánka, který při dvou brankách mohl rychleji reagovat a vyběhnout, bylo z toho chvíli před koncem hrozivé skóre 0:4. Naši kluci to chtěli strhnout sami, začali méně kombinovat a naše hra se tím zhroutila úplně.

Zaslouženou porážku ještě zmírnil Ling, který využil jednu ze svých dvou stoprocentních šancí v úplném závěru zápasu. Skóre 1:4 je z mého pohledu hrozivé, ale za výkon v druhém poločase jsme si asi ani lepší nezasloužili.

Máme před sebou poslední zápas na hřišti Neratovic. Když ho nepodceníme, měli bychom si spravit chuť alespoň na závěr podzimní části.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 1:4 (0:1)