FC Tempo Praha

U17: Nadějný poločas na Spartě

12.1.2020 22:38   Richard Valoušek  

Na těžšího soupeře na začátku přípravy nemohli Tempáci narazit.

Úvodní přátelský zápas zimní přípravy jsme odehráli na Strahově s prvoligovou sparťanskou sedmnáctkou. Když vezmeme v potaz, jaká kvalita proti nám stála, v jaké fázi přípravy se nacházíme a i fakt, že v naší sestavě byla řada hráčů o rok mladších než soupeře, můžeme být s přístupem kluků spokojeni.

Bohužel konečný výsledek hatí především nadějný první poločas, který jsme sice v závěru ztratili a prohráli 1:2, ale v řadě pasážích jsme se Spartě herně vyrovnali, dokázali ji vhodně napadat, získávat řadu míčů a dostávat se do nebezpečných situací.

Sparta byla více na balónu, ale naše obrana pracovala zodpovědně. Bohužel až na dva momenty, při kterých jsme domácím doslova darovali obě branky. Poprvé obrana přímo namazala centrujícímu hráči a podruhé jsme zaspali rozehrávku rohového kopu. Škoda! Vpředu jsme totiž dokázali kontrovat a Ling kličkou brankáři srovnával střelou do prázdné branky.

Druhý poločas byl z naší strany slabší, prostřídali jsme a začali ztrácet nejen fyzicky, ale také takticky. Sparta se po rychlých brankách po přestávce uklidnila a na hřišti dominovala.

První poločas nám však ukázal cestu.

Když kluci budou i dále poctivě pracovat na každém tréninku, nabírat fyzické i běžecké dávky, přidá se k tomu pravidelná práce s míčem a taktická vyspělost, bude na jaře rozhodně více spokojenosti než na podzim. Našlápnuto kluci mají dobře, poctivě pracují, takže jen tak dál!

Zápasy:

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 8:1 (2:1)