FC Tempo Praha

U12: Zasloužená výhra nad Slavií

31.8.2022 22:50   Jaroslav Teplan  

Tempáci brali tři body za vítězství 7:3.

V dalším kole jsme přivítali na Lhotce jednoho z nejlepších soupeřů v naší skupině - Slavii Praha. Hráli jsme s o rok mladšími kluky, se kterými jsme se potkávali celý minulý rok, takže jsme předpokládali, že to bude vyrovnaný zápas, kde budou rozhodovat detaily.

Celkově jsme mohli sledovat zápas, kde oba týmy chtěly hrát fotbal. My jsme více těžili z fyzických dispozic a kluci ze Slavie s tím měli problém. Dařilo se nám velice dobře napadat rozehrávku Slavie, čímž jsme se dostávali do řady zajímavých střeleckých situací, které jsme však nedokázali v řadě případů plně využít a tudíž jsme se Slavií drželi první dvě třetiny vedení pouze o dvě branky. Ve třetí třetině klukům ze Slavie došlo a my jsme mohli několikrát výrazně odskočit. Jak se říká nedáš - dostaneš a Slavia snížila na rozdíl jediné branky a v tu chvíli vycítila, že může se zápasem něco udělat a my jsme se dostali pod tlak. Chyběl nám v tu chvíli klid a spíše jsme cítili z týmu strach, že se může něco stát. Když se nám podařilo vstřelit branku na 5:3, tak už si kluci v klidu dokráčeli pro vítězství 7:3.

Odehráli jsme velice dobrý zápas, kdy byla velice pozorná obrana. Z kluků bylo cítit, že chtějí v zápase uspět, což potvrdili řadou kvalitních individuálních výkonů. Vypíchnul bych však činnost represingu i presingu, když se nám dařilo hráče Slavie rychle dostupovat, nedávat jim prostor ve hře a nutit je k chybám. Děkujeme Slavii za kvalitní zápas a ve čtvrtek nás čeká zápas proti dalšímu kvalitnímu soupeři v Teplicích.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 7:3 (:)