FC Tempo Praha

U14: Velmi dobrý vstup do soutěže

12.9.2022 8:00   Petr Suchan  

Hodnocení prvních čtyř zápasů s Petřínem, Benešovem, Strakonicemi a Pískem.

Plzeň Petřín
Na úvod soutěže k nám přivítal ambiciózní tým SK Plzeň Petřín. Hosté mají půlroční náskok ve zkušenosti s hrou 10+1 v divizní soutěži. Jarní soutěž ročníkově posunuli a hráli ještě v konci U13 soutěž U14. Na hře to nebylo znát a celé utkání, krom kritické pětiminutovky, jsme jasně dominovali a soupeře přehrávali. Střeli na branku cca 25:7 pro Tempo. Problém byl pro naše borce velice nadstandardní gólman Petřína a silně deštivé počasí. S deštěm míče těžkly, a tak střely našich borců neměly potřebnou kvalitu. Když se trefil Petrtýl, přišlo uspokojení, že konečně vedeme a přišla zmíněná pětiminutovka. Petřín dvěma rychlými brejky stav otočil. Následný drtivý tlak hosté díky svému gólmanovi ustáli a s velkou dávkou štěstí vezli tři body z Tempa. Plzeňští měli v bráně staršího kluka ročník 2008, což není od letošního ročníku již možné a tato nevědomost je nakonec zpětně tyto body stála v konečné kontumaci v náš prospěch. I pro nás tato informace byla nová. Za nás herně velice kvalitní vstup do divize.

Benešov
Příjezd do Benešova pro nás nezačal úplně šťastně. Při rozcvičení si obnovili svá zranění Jirka a Venca, a do utkání tak nemohli zasáhnout. Samotný zápas nabídl dva rozdílné poločasy. V tom prvním nám odzadu chyběla mezihra a vše jsme se snažili hrát za každou cenu nahoru do útočníků, i když to bylo často nepřipravené. Benešov toho dokázal využít a vyrážet do rychlých protiútoků. Jeden proměnil, ostatní pochytal Lukas. Sám naopak hrál kombinačně od brány a poměrně dobře se jim dařilo vyjíždět. V presinku jsme byli všude o trošku později, ale postupem času se to zlepšovalo a začínali jsme mít převahu, což vyústilo v góly Zémy a Matěje, který krásně přeloboval brankáře. Ve druhé půli jsme ještě agresivněji napadali, Benešov buď rychle ztratil nebo nakopl dopředu a my naopak míč podrželi, začali pěkně kombinovat, roztahovat hru a vytvářet si prostory pro průnikovky. Výsledkem byly vstřelené tři branky, kdy se dvakrát trefil Wízi a jednou Heřmi a spousta dalších krásných akcí.

U14: FC Tempo Praha - FK Junior Strakonice 8:0 U14: FC Tempo Praha - FK Junior Strakonice 8:0
Strakonice
První školní den, ve středu 1.9., jsme hostili soupeře ze Strakonic. Junior byl pro nás velká neznámá. Protočili jsme sestavu a čekali, jak to dopadne. S velkým respektem k soupeři, to bylo pro nás zklamání. Utkání nemělo ani kvalitu tréninku. Hrálo se prakticky jen na třiceti metrech před brankou Strakonic. Jediné, co bylo překvapením, bylo snad jen výsledné skóre, které mělo být výrazně dvouciferné. Každý náš hráč si chtěl dát gól a hra neměla dobrý obraz. Kluci hráli pohodový zápas, a tak je čekal čtvrteční náročný trénink.

Písek
Zápas z těch těžších v naší skupině. Náš výkon neměl celkově dobré parametry. Vůbec nevyužíváme šířku hřiště, hrajeme první přihrávku okamžitě do finále bez jakékoliv mezihry. Máme málo náběhů za obranu a slabou aktivitu bez balónu. Z toho pramení ztráta za ztrátou. Naopak celkem dobrým presinkem míč rychle získáme, nebo soupeře donutíme k nákopu. Celkový obraz je pak dost neurovnaný. Pokud jsme se uklidnili a byli trpěliví, měli jsme velice zajímavé a líbivé momenty. Viz oba naše góly. Bohužel, dnes to byly jen pomyslné střípky. Zápas jsme vyhráli hlavně díky výbornému Šímovi v bráně. Byť gól jsme dostali po jeho chybě, tak minimálně tři jasné šance soupeři zneškodnil a vysokým postavením další šance vůbec nedopustil. Nakonec byl závěr z naší strany dost nervózní a vůbec jsme ho neměli pod kontrolou. I takové zápasy se hrají a chválím kluky za to, že i když se úplně nedařilo, tak se všichni do jednoho rozhodli na hřišti jezdit po zadku a vítězství ubojovat. Hlavně v závěru to bylo rozhodující. Pokud se vrátíme k našemu způsobu hry, musíme příště ze zápasu s Pískem odcházet ve větším rozdílu skóre v náš prospěch.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Petřín Plzeň 1:2 (0:0)
FC Tempo Praha - FK Junior Strakonice 8:0 (4:0)
FC Písek - FC Tempo Praha 1:2 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:40)