FC Tempo Praha

Muži A: Cenný výsledek proti Bohemce

16.9.2022 23:09   redakce  

Místo pohárového utkání s 1999 Praha jsme odehráli přípravný remízový zápas s rezervou Bohemky.

Kvůli počasí byl duel operativně přesunut na Vyšehrad, kde se hrálo na umělé trávě. Náš třetiligový soupeř měl větší držení míče, ale nám se dařilo hrozit z brejků a rychlého přechodu do útoku. V prvním poločase jsme několikrát dobře zakombinovali, ale bohužel gól vstřelili jen Klokani. Naše špatná rozehrávka skončila na kopačce Koutského, který trefil přesně k přední tyči - 0:1.

Po přestávce jsme však vyrovnali. Klouček byl faulován brankářem a Rakušan proměnil penaltu - 1:1. Krok jsme dokázali držet do 65. minuty, kdy nám už začínalo trochu docházet, ale i tak jsme několikrát dokázali zaútočit a zelenobílá obrana musela vše hasit s vypětím všech sil. Nutno však říct, že nás Bohemka v závěru dokázala drtivě zatlačit a odolali jsme i díky dvěma tyčkám, obětavosti a dobrým zákrokům Filipa. I když hrál soupeř s hráči širšího kádru, tak je pro nás remíza velmi cenná a pro všechny naše kluky to byla dobrá zkušenost.

Trenér Petr Vanko: "Je skvělé, že jsme si mohli zahrát zápas s tak silným soupeřem. Pro nás výborná zkušenost a jsem rád, že si kluci mohli vyzkoušet, že při troše štěstí můžou měřit síly s týmem z vyšší soutěže. Na začátku nám trochu trvalo, než jsme se rozkoukali a ztratili respekt, ale pak už se v naší hře objevovaly dobré věci, vydali jsme se kondičně a měli jsme i trochu štěstí. Ke konci už nás soupeř mačkal, ale o to víc jsme bojovali a když si takový přístup a nasazení přeneseme do sobotního zápasu s Hostivaří, tak máme zase šanci na dobrý výsledek."

Zápasy:

Bohemians Praha 1905 B - FC Tempo Praha 1:1 (1:0)