FC Tempo Praha

Muži A: Čtvrtá výhra v řadě

18.9.2022 14:07   redakce  

Na rozbahněném hřišti v Hostivaři jsme po velmi dobrém výkonu vyhráli 4:1. Ohlasy uvnitř článku!

Muži A: SK Hostivař - FC Tempo Praha 1:4 Muži A: SK Hostivař - FC Tempo Praha 1:4
Za výhrou jsme si šli aktivně od začátku. Kromě aktivity jsme se navíc dostali poměrně rychle i do dvoubrankového vedení. Autové vhazování Valty dobře přidržel Sedlář, přiťukl na Tomáše Havlíčka, jehož přihrávku na hranici pokutového území srazil obránce. Naštěstí pro nás jen k Rakušanovi, který se z hranice pokutového území trefil za tyč - 0:1. Za pár chvil jsme ubránili rohový kop a rychlý protiútok navedl Babický. Na hranici pokutového území našel Cejnara, kterému vypíchl míč vracející se obránce přímo k Tomášovi Havlíčkovi a bylo to 0:2. Po 16 minutách to tak s domácími nevypadalo dobře a my jsme měli hru pevně pod kontrolou. Bohužel jsme další útoky nedotáhli do úspěšného konce a těsně před přestávkou za to přišel trest. Nejprve hlavičku Kříže vyrazil Pacovský, ale za pár chvil už slavil domácí hráč. Rohový kop náš brankář nezachytil a Kříž měl tentokrát snadnou úlohu - 1:2.

Klasický šatňák nás ale nerozhodil. Hned po třech minutách druhého poločasu jsme předvedli pěknou kombinační akci a zápas jsme definitivně zlomili v náš prospěch. Valta vyslal na zteč Cejnara, který perfektním centrem uvolnil Tomáše Havlíčka a ten těžký volej trefil naprosto přesně do sítě - 1:3. Pro Hostivař to byla studená sprcha v již tak deštivém počasí a pro nás to znamenalo uklidnění na travnatém bahýnku, které se pomalu měnilo v oraniště. Domácí se snažili se zápasem něco udělat, ale byli jsme bezchybní. Naopak velké šance jsme měli my. Kloučka vychytal Provazník a když se stejná situace opakovala znovu, dorazil jeho úsilí Rakušan - 1:4. V závěru jsme si neodpustili jeden malý blikanec a kopal se pokutový kop, který sám hříšník odčinil výborným zákrokem. Velmi cenná výhra s těžkým soupeřem na těžkém terénu.

Trenér Petr Vanko: "Měli jsme trochu komplikace se sestavou, ale všichni si pomohli a kluci, co nastoupili poprvé, to zvládli na výbornou a podali super výkon, stejně jako ostatní. Domácí měli trochu nůž na krku a čekali jsme velmi těžký zápas, nakonec ještě zkomplikovaný těžkým terénem. Jsem nesmírně rád, že jsme zase vyhráli a znovu po velmi dobrém výkonu. Přeji si, aby nám to vydrželo, ale další týden doma nás s Radotínem nečeká nic jednoduchého."




Zápasy:

SK Hostivař - FC Tempo Praha 1:4 (1:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:61)