FC Tempo Praha

U16: Těžký debakl na Pragovce

4.10.2022 22:12   Radim Pfeifer  

Tempákům se vůbec nepovedl první poločas.

Utkání týmů z opačných pólů dopadlo dle umístění v tabulce. V prvních minutách jsme byli aktivní a tlačili jsme se rychle do zakončení. Ze dvou zajímavých šancí jsme gól nevstřelili. Praga, které je na prvním místě ukázala, jak efektivní dokáže být. Od 11. do 28. minuty jsme obdrželi šest branek (pět z toho od jednoho hráče). V obraně jsme byli velmi nedůrazní a nekompaktní. Zároveň nám také nefungoval střed hřiště, kde jsme soupeři nechávali spoustu místa. Působili jsme velmi zakřiknutým dojmem. Soupeř velmi rychle přecházel do nebezpečných brejků, které většinou končily gólem. Poločasové skóre 7:0 z pohledu soupeře mluví za vše. 

Do druhého poločasu jsme tedy poslali na hřiště všechny hráče na střídání. Bylo znát, že soupeř už neměl vzhledem k výsledku takovou motivaci někam se hnát. Přesto nám dokázal ještě dvě branky ve druhém poločase vstřelit. Musím však i přes příšerný první poločas a hrozivé skóre pochválit hráče, kteří přišli na hřiště už za poměrně jasného stavu a snažili se s výsledkem něco udělat. To se nám nakonec alespoň kosmeticky povedlo vstřelením dvou branek Tichého a Ivanyuse. Utkání skončilo 9:2 pro domácí Pragu, které patří právem první místo v tabulce.

Celkově jsem z předvedené hry v prvním poločase zklamaný a neumím si to vysvětlit. Hlavně proto, že jsme nenavázali na výkony z předchozích utkání a vysokou výhru jsme dali soupeři velmi lacino. Doufám, že jsme si na podzim náš nejhorší výkon vybrali a dostatečně jsme se poučili, že bez důrazu a soubojů to v této soutěži prostě nejde. 

Zápasy:

TJ Praga - FC Tempo Praha B 9:2 (7:0)