FC Tempo Praha

Muži A: Šestigólová remíza

10.10.2022 13:51   redakce  

Dramatický a bojovný zápas dopadl asi spravedlivou dělbou bodů, bitva se Zličínem skončila 3:3. Hodnocení uvnitř článku!

Čekali jsme těžký duel, Zličín měl velkou formu a byl pouhé tři body za námi v tabulce. Hrál se důrazný a bojovný zápas, ze kterého vybočovalo pouze neustálé simulování a smrtelné výkřiky hostujícího Háka při každém kontaktu s naším hráčem, které mu rozhodčí Tikal dlouho toleroval. Mimo tyto excesy však oba týmy prokázaly svou kvalitu, a diváci tak viděli šest branek a ještě několik zajímavých šancí. První velkou příležitost jsme měli my. Viktorinovu gólovou střelu bohužel zastavilo břevno a osamocený Cejnar z dorážky zazmatkoval a ve své vyložené šanci přestřelil. Pak se Cejnar dostal za obranu, byl u míče dříve než brankář Mareš, který srazil míč k Sedlářovi a ten si počínal chladnokrevně - 1:0. Pak měl loženku Zličín. Pacovský nejprve chytil střelu zblízka, aby pak vytáhl robinzonádou dělovku Háka z dorážky na rohový kop. Při něm už jsme takové štěstí neměli. Kadlec na přední tyči odhlavičkoval míč do Merty a od něj se kulatý nesmysl odrazil do naší branky - 1:1. Pak měl další tutovku Cejnar, ale kromě špatně vyběhnutého Mareše přehodil i ochrannou síť. Za naše neproměněné šance přišel trest. Těsně před odchodem do šatny jsme vymysleli hrubici a nabídli jsme Ondrejkovi obrovskou šanci. Jeho spoluhráč Pyšek mu jeho počínání dokonale zpackal, když v ofsajdu bránil našemu brankáři v zákroku, ale bohužel k nepochopení všech se nemávalo, ani nepískalo. Evidentní ofsajd, ale branka platila - 1:2. Zlobíme se samozřejmě na sebe, hrubá chyba v rozehrávce, ale tato branka platit neměla.

Po přestávce jsme na soupeře doslova vletěli a modří nevěděli, kam dřív skočit. Náš velký tlak vyústil ve vyrovnání. Hampapa dobře zabojoval před brankou a jeho důraz zúročil Sedlář a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Hosty jsme přehrávali, ale bohužel nám opět nebylo přáno vyšší mocí. Babický vyslal Cejnara, který šel sám na branku, ale zastavil ho opět nepochopitelně zdvižený praporek pomezního. Bohužel bylo po šanci. Vzápětí se publikum zlobilo znovu, protože po kolmici Pytlíčka vybíhal na zteč Klouček, ale tentokrát měl o centimetry pomezní pravdu a o ofsajd se jednalo. Zličín se ale mohl opět opřít o standardní situace a svého střelce Mertu. Centr skoro od střídačky hostů doplachtil až na hlavu zkušeného střelce a jako blesk z čistého nebe udeřil - 2:3: Studená sprcha, ale znovu nás to nepoložilo. Kluci makali a když jsme přežili šanci hostů, vrhli jsme všechny síly do útoku a podařilo se vyrovnat. Nákop Plíška se přes Sedláře a Hampapu dostal za obranu, kde hladový Klouček oběhl obránce a vyrovnal - 3:3. Nemuselo ale zůstat jen u remízy. Ve třetí minutě nastavení zachoval Pytlíček klid, uvolnil Kloučka, který se taky neukvapil, ale jeho pokus dokázala zablokovat obrana a míč doskákal těsně vedle tyče bezmocného Mareše. Body se tak v souboji dvou týmů z horní poloviny tabulky dělily.

Trenér Petr Vanko: "Bod bereme, Zličín měl formu, byl to těžký zápas. Mrzí mě nepřesná rozhodnutí rozhodčích, které ovlivnily zápas, ale to se prostě někdy stane a pro mě je důležitější, jak jsme se s tím poprali. My se musíme hlavně zaměřit na to, že neuděláme takové chyby jako před druhým gólem hostů. Dvakrát jsme dokázali srovnat proti kompaktní obraně, která moc neinkasuje, a to si velmi cením a můžeme na tom stavět i do dalších zápasů. Nakonec jsme ještě mohli vyhrát. Nyní máme před sebou největší výzvu podzimu, jsem zvědavý, jak se s tím dokážeme poprat."



Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Zličín 3:3 (1:2) Video ze zápasu