FC Tempo Praha

Muži A: Vymyšlená Tvrzova penalta

16.10.2022 23:06   Petr Vanko  

Krutým výsledkem 4:0 skončilo měření sil na půdě favorita soutěže TJ Spoje. 

Zvolili jsme odlišnou taktiku oproti předchozím zápasům. Chtěli jsme počkat na chyby soupeře a nějakou potrestat z brejku. Chyby soupeř udělal, šancí jsme měli hodně, ale bohužel jsme nedali ani jednu. První zahrozil domácí Baisa, který střelu z dálky trefil náramně a orazítkoval tyč naší branky. Pak už naše defenziva pracovala výborně a až do poločasu si Spoje větší šanci nevytvořily. My jsme měli dvě tutovky. Nejprve šel sám na branku Klouček, místo střely přihrál Sedlářovi, ale vracející se obránce mu nabídku vrátil zpátky. Bohužel náš střelec znovu jen přihrával a bez zakončení se, jak známo, góly nedávají. Mezitím jsme se však už hodně zlobili na rozhodčího, protože pomezní Stěhule zastavil naší velkou šanci praporkem - o ofsajd se nejednalo a hlavní Tvrz držel poměrně prapodivný metr. Když si Spoje šanci nevytvořily, tak do utkání vstoupil hlavní rozhodčí a nařídil pokutový kop po souboji Rakušana a Baisy. Kdyby se pískal faul na našeho hráče, tak by se domácí ani nedivili, ale i když se vše odehrálo mimo pokutové území, pískala se penalta. Marné byly veškeré protesty, Košút penaltu proměnil - 1:0. Hořkost z rozhodování rozhodčích ještě dokreslil pomezní Stěhule dalším odmávaným ofsajdem, který šel do šance. Když jsme pak ještě neproměnili další gólovku, když šel sám na branku Sedlář, šlo se do kabin s pocitem velké křivdy. A samozřejmě nás mrzely naše šance.

Po přestávce měl další loženku Sedlář, ale z malého vápna netrefil branku. Spoje na své branky ani šance nepotřebovaly. První jim věnoval rozhodčí a druhou rohový kop. Ten zahrál Verner přesně na hlavu Košúta a ten je ve většině zápasů prakticky nebránitelný ve hře hlavou - 2:0. To nás dostalo definitivně do kolen a i když jsme se snažili, tak jsme nedali vůbec nic. Když v 65. minutě navýšil Ladra na 3:0 prakticky ze druhé šance domácích, začínali jsme pít pomyslný kalich hořkosti do úplného dna. Ani další šance ke gólu nevedly a v nastavení si ještě s naší obranou pohrál Yanakov a pečetil výhru domácích - 4:0.

Trenér Petr Vanko: "Po nařízené penaltě už to ve mně bouchlo. Každý týden musím zkousnout inkasované branky z ofsajdů, naše vymyšlené ofsajdy, když jdeme sami na branku a zápas na Spojích už pro mě byl úplný vrchol. Hráč domácích se dokonce ptal o poločase domácí lavičky, proč nás takhle řežou. Taky jsem to nechápal a mrzí mě, že i přes to, co se dělo, jsme nedokázali zápas zdramatizovat nějakým gólem. Kdybychom aspoň polovinu šancí proměnili, tak nemůžeme odjet bez bodu. Soupeř je samozřejmě nesmírně kvalitní a jsem rád, že jsme tolik šancí měli. Určitě je to cesta do dalších zápasů a věřím, že se nám to v koncovce vrátí. Snad to protrhneme už doma s Braníkem."


Zápasy:

TJ Spoje Praha - FC Tempo Praha 4:0 (1:0) Video ze zápasu