FC Tempo Praha

Muži B: Zklamání v Dubči

17.10.2022 12:12   Jiří Žalud  

Posílená Benfika předvedla v Dubči málo fotbalu i klidu v koncovce a zaslouženě prohrála.

Celá Praha žila od pondělí v očekávání a nemohla se dočkat, až vypukne fotbalový zápas mezi Dubčí a Tempíčkem. Přijeli jsme na zápas v dobrém rozpoložení, kdy po skvěle otočené druhé půli domácího zápasu s Ďáblicemi, kterému výrazně pomohli střídající hráči, jsme věřili v zisk tří bodů a hru, na kterou se bude dlouho vzpomínat. Bohužel zápas tomu neodpovídal.


I když jsme měli sestavu našlapanou posilama z áčka, tak jsme si za první poločas vytvořili sotva jednu šanci, kdy se po parádním uvolnění Mikyho střela nevešla mezi tři tyče. Naopak domácí využili hned první šanci, kdy se domácí hráč protáhl podél brankové čáry až do malého vápna a pro nabíhajícího Dudu nebyl problém dostat balón do branky. Domácí udeřili do poločasu ještě jednou a protože my jsme domácího gólmana pořádně neprověřili, šli jsme do kabin s dvoubrankovým mankem.

Celou Dubčí se o poločase šeptalo, aby Tempáci chytře neprostřídali jako poslední zápas a nesklapla Csaplárova past. Naše trenérské duo sice hned o poločase chytře prostřídalo, ale bohužel Csaplárovka nesklapla. Plán zněl jasně. Dejte více gólů než soupeř. Chuť by byla, ale střelecká potence nikoliv. I když jsme si vytvořili několik slibných brankových situací, tak ať už Vítkova hlavička, Mikyho a Viktorova střela vykopnuta z brankové čáry, nebo závary v malém vápně po standardních situacích, jsme kulatej nesmysl do branky nedostali. Naopak domácí po brejku nejprve nastřelili tyč a dvě minuty před koncem definitivně rozhodli, že tři body zůstanou v Dubči. Žloudek už jen poslední střelou zápasu z přímáku orazítkoval tyč. Příští zápas hrajeme doma s druhým týmem tabulky Dolními Chabry a je otázka, jestli nenasadit střídající esa hned od začátku zápasu.

Zápasy:

FK Čechie Dubeč - FC Tempo Praha B 3:0 (2:0)