FC Tempo Praha

U16: Bod na poslední chvíli

31.10.2022 23:20   Jan Šindelář  

Tempáci dokázali na Admiře v posledních pěti minutách dohnat dvoubrankovou ztrátu.

V pátek jsme zavítali na Admiru, kde jsme se utkali s místní U18. Bylo krásné slunečné, podzimní počasí. Utkání se bohužel odehrálo na malé UMT, což fotbalu nepřispělo.

Vstup do utkání jsme měli dobrý. Otevřít skóre mohl Dan, kdy upaloval ze strany sám na branku. O pár decimetrů ale minul. Poté se hrál soubojový zápas plný dlouhých míčů. Chyběla mezihra od obou týmů. Ve 20. minutě se domácí ujali vedení. O chvíli později mohlo být ještě hůře, když Joškyn fauloval a byl z toho pokutový kop. Ten ale fantasticky zastavil Baštys a udržel nás ve hře. Oba týmu hrozily především ze standardek, ale bez úspěchu. Poločas tedy 1:0.

Začátek druhé půli jsme také chytli v dobrém tempu a mohli vyrovnat. Bohužel koncovka nebyla důrazná, ani přesná. Domácí hrozili z brejků. Postupem času jsme soupeře čím dál více zatlačili k jeho vápnu, zhuštěným prostorem jsme se ale nemohli probít. A Admira z brejku trestala - 2:0. Do konce zbývalo deset minut a my vrhli všechny síly do útoku a vyplatilo se. Nejdříve po hezké akci na levé straně po ose Smrček, Saša zakončoval s přehledem Brába. A o několik minut později Brába neservíroval míč Schejbymu, který nekompromisně zavěsil. Rozhodčí tedy ukončil zápas za stavu 2:2.

Kluci bojovali na morál. Zásluhou jim bylo vyrovnání v závěrečných minutách. Kluky dnes nepoložilo ani dvoubrankové manko. Bohužel fotbalovost v dnešním zápase nehrála prim, ale takové zápasy se počítají a kluky posunou dále. Teď je potřeba potvrdit zisk bodu domácím zápasem se Zbraslaví.

Zápasy:

FK Admira Praha B - FC Tempo Praha B 2:2 (1:0)