FC Tempo Praha

Muži B: Prohra o gól s Kunraticemi

9.11.2022 15:28   Jan Kuchař  

Předvedená hra a nasazení Benfiky v pořádku, soupeř byl šťastnější.

V neděli se náš B tým sešel v podvečer k dalšímu soutěžnímu utkání, tentokrát s nedaleko sídlícím týmem Kunratic. Jak už to v mistrovských zápasech letos u Benfiky bývá zvykem, sešla se skupina šestnácti fotbalistů poskládaných kromě tempáckého béčka také z několika hráčů A-týmu doplněných z dorosteneckých kategorií. Na chemii týmu však rozdíl asi 25 let mezi nejstarším a nejmladším hráčem není vůbec znát a chování mladíků je přímo příkladné.

Kunratice, které oproti minulým ročníkům řádně obměnily kádr, přijely hrát pěkný kombinační fotbal a držely většinu prvního poločasu míč na svých kopačkách. Kombinace však často nedotáhly k finálnímu ohrožení branky. Hráči Kunratic se tak prosadili po ojedinělé standardní situaci, kdy na přední tyči přeskočil hostující Ismar Begič obránce Tempa a s nešťastnou tečí propadl míč do branky. V 7. minutě bylo 0:1.

Hostující hráči dále kombinovali a většinou měli míč pod kontrolou, naopak domácí mužstvo bylo po zisku více přímočaré a vytvářelo si šance. Zejména dobře hrající Vítek Knajbl několikrát nebezpečně centroval do vápna Kunratic. Jedním z povedených centrů našel zkušeného Jirku Žaluda, který si poradil pěkným přehozením s gólmanem soupeře a až na brankové čáře odvrátil jasný gól skluzem obránce Kunratic.

Na hrotu Tempa neúnavně obtěžoval kunratickou defenzivu benjamínek Jakub Klouček, jehož příjmení je pouze shodou jmen se zkušeným Jardou Kloučkem z A-týmu, ale nasazením a kvalitou hry ho určitě připomíná.

V závěru poločasu proběhla ještě jedna šance na každé straně, nejprve hosté vykombinovali domácí obranu tak šikovně, že se dostali až před brankáře Jana Kuchaře, zakončení však směřovalo přímo do něj. Následně se po pěkné individuální akci dostal do šance domácí Lukáš Jirák, rozhodl se místo nahrávky na Jirku Žaluda pro zakončení, které sice bylo kvalitní, ale brankář Kunratic Michal Valašík si s ním poradil. Poločas tedy 0:1 pro hosty.

Do druhé půlky vlítlo Tempo úplně jinak, drželo míč na kopačkách. Na levé straně operoval super rychlík Michael Kostka a vyrovnání viselo ve vzduchu. Domácím se však vyrovnat nepodařilo, místo toho přišly dvě šance hostů z pravé strany a druhou již proměnil šikovný záložník Tomáš Přibyl a po kličkované ve vápně na zadní tyč z úhlu prostřelil v 64. minutě Jana Kuchaře 0:2.

Tempo vrhlo vše do útoku, na hrot se čím dál víc dostával kapitán Ondra Šváb. Z rohu v 80. minutě domácí udeřili. Rozehrál skvěle levou nohou Michael Kostka na zadní tyč, kde Ondra Šváb hlavou trefil smolně na brankové čáře velkého obránce hostů Pavla Řezáče. Z následného odrazu však už nekompromisně zavěsil Moris Hyršl. Deset minut do konce a Tempo snižuje. I přes snahu všech domácích hráčů, několik slibných šancí a standardních situací se Tempu vyrovnat nepodařilo a utkání prohrálo 1:2.

Hraje se na body a ty tentokrát tempácké béčko nezískalo, za předvedenou hru a nasazení se však stydět nemusí. Smažáček k večeři tak nakonec přece jenom chutnal.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Slovan Kunratice 1:2 (0:1)