FC Tempo Praha

U19: Se Spartou a Jabloncem

28.5.2023 21:02   Petr Mathauser  

Na favorizované týmy Tempáci nestačili.

Sparta
V utkání se Spartou jsme chtěli hlavně navázat na výborný výkon ze zápasu se Slavií. To se nám docela i dařilo. Zejména v prvním poločase jsme výborně plnili defenzivní činnosti a když už se Sparta do něčeho dostala, tak byl vždy výborně připravený Skokánek, který nás několikrát svými zákroky podržel.

Bohužel jsme ale sami byli směrem dopředu prakticky nemohoucní, míče jsme ztráceli lacino, dávali jsme si nepřesné přihrávky a často jsme se s řešením příliš ukvapovali. Věděli jsme, že tak pouze zodpovědná defenziva povede k nějakému bodovému zisku. Přesto právě podcenění autového vhazování vedlo v úvodu druhé půle ke gólu soupeře na 1:0. Druhou branku přidala Sparta poté, co naši hráči přestali hrát, když si mysleli, že rozhodčí zapíská faul, ale tak se nestalo. Třetí branka už byla jen korigující z penalty.

Zasloužená výhra Sparty, proti které jsme toho dopředu moc nevymysleli. Na druhou stranu hráče jsem po zápase pochválil, protože jejich nastavení a bojovnost dělala jednomu z nejlepších týmů soutěže obrovské problémy. Kdyby se nám v zápase lépe dařilo kombinovat a víc jsme si věřili, možná bychom sahali i po nějakém bodu.

Jablonec
V zápase dostalo příležitost v základní sestavě hned několik kluků z U17 a také z těch, kteří toho v této sezoně příliš nenahráli. Slibovali jsme si od toho, že se kluci budou chtít předvést a řeknou si o šanci i v dalších zápasech. Bohužel se nám utkání absolutně nevydařilo. Byl z nás cítit strach a to, že si někteří hráči vůbec nevěří. Nebýt skvělého Dudyho v bráně, určitě by Jablonec nasázel víc gólů. Naopak my jsme bránu soupeře snad ani neohrozili.

Tento zápas přesně ukázal, jak to vypadá, když si hráči na hřišti nevěří. Věci, co by jindy zvládli, najednou kazí. Souboje, do kterých jinak chodí, tentokrát nepodstupovali. Obrovská lekce pro všechny, že nastavení hlavy je vůbec to nejdůležitější a také to, na čem teď musíme pracovat.

Zápasy:

AC Sparta Praha B - FC Tempo Praha 3:0 (0:0)