FC Tempo Praha

U9: Hodnocení podzimu

22.11.2018 15:24   Martin Hamada  

Malé ohlédnutí za podzimními zápasy sepsal trenér Martin Hamada.

Vážení rodiče, hráči a příznivci. Jménem celého trenérského týmu bych Vám chtěl poděkovat za zodpovědný přístup k tréninkům i utkáním. Díky tomu jsme schopni hrát soutěže se čtyřmi týmy a tím nabídnout klukům kvalitní utkání s minimem střídání.

Martin Hamada Martin Hamada
Za podzim mi utkvělo v paměti nejvíce poslední utkání. Hráli jsem s Bohemians v úterní večer 6.11. a okolnosti nahrávaly tomu, že jsme utkání sehráli s jedním hráčem na střídání na dvou hřištích. To je ta pravá příprava na velký fotbal! Před všemi kluky, kteří na tomto utkání byli, musíme za trenéry smeknout. Fotbalovost, kterou jsme předvedli, byla založena čistě na podpoře sebevědomí hráče jako jednice a pozitivní motivaci. Utkání jsme prohráli - hráči Bohemky mají dovednosti na vyšší úrovni než většina našich hráčů. Jsou to momentálně lepší fotbalisté. Jejich hráči mají výbornou pohybovou koordinaci, která rozhodla ve většině soubojů. Nad čím však zůstává rozum stát, je chování trenérů zmiňovaného soupeře k vlastním hráčům, která hraničí až s urážkami osobnosti. Když zvážím, že trénujeme děti, kterým vkládáme nyní hodnoty do jejich života - těžko lze potom mluvit o formování zdravé osobnosti.

Dalším momentem, který jen tak nezapomenu, je kanonáda nad poslepovaným týmem Viktorky Žižkov. Tým Viktorky, který bývá naším velmi vyrovnaným soupeřem a utkání dopadne jednou tak a jednou tak, dal bohužel až na místě v den zápasu vědět, že jejich "A" tým je na turnaji. No nic - utkání jsme sehráli, jak jsme mohli a dali jsme desítky branek. Skvělé na tom bylo to, že každá z nich padla jinak! Z jiné vzdálenosti, po jiném řešení akce. To je ta variabilita, která posune hráče dále! Schopnost improvizovat, vytvořit!

Musím také zmínit utkání "B" týmu v Řepích. To utkání bylo bláznivé a skvělé zároveň! Na jednom hřišti jsme sehráli dobré utkání, kde jsme soupeře porazili o několik gólů a na druhém byla každá čtvrtina jiná! Jednu jsme drtili soupeře my, jednu soupeř nás! Utkání bylo jakékoliv, jen ne předvídatelné! Z toho utkání si pamatuji skvělý gól Máry Papeže a skvělé brankářské zákroky Jirky Bejčka a Bruna Hybela. Chtěl bych poděkovat soupeři za jeho skvělý přístup k dětem, pozitivní motivaci, přátelské prostředí i podporu herních činností vlastních hráčů. To je správná cesta, jak vytvořit hráči vztah k fotbalu na celý život - ne jen do té doby dokud se vyhrává a rodiče ho vozí na fotbal po škole - jak tomu bohužel v mnoha klubech bývá.

Budu dále již hodnotit výhradně náš tým. Náš tým se formuje - kluci rostou a požadujeme po nich již odpovědnost za své chování, za svůj výkon a přístup. To však neznamená, že nikdo nemůže udělat chybu - naopak! Vytváříme těžkými utkáními a mnohdy pozornostně náročnými tréninky podmínky pro to, aby hráč byl vystaven herním rozhodnutím pod tlakem rychlosti času, prostoru a protihráče (i více protihráčů) a z chyb byl schopen následně vyvozovat nová herní řešení.

Ještě jednou díky všem rodičům, hráčům, soupeřům a trenérům za zážitky, díky kterým se můžeme fotbalem bavit a zlepšovat se každý týden několikrát.

Za chvíli nám začnou tělocvičny a tam to bude úplně jiná šou...