FC Tempo Praha

U9: Soustředění v Lužických horách

11.3.2019 17:16   Martin Hamada  

Co takhle odjet s nima někam bobovat?

Ve čtvrtek 21.2. se kluci s trenéry sešli v půl druhé na Tempu a po doladění posledních detailů se vydali směr hlavní nádraží, ze kterého pokračovali již vlakem postupně směr Děčín, dalším vlakem směr Rybniště (to byl díky obsazenosti vlaku a rychlosti cesty vůbec zážitek...) a konečně směr Jiřetín pod Jedlovou. Bagáž jsme si nesli na zádech, a proto byli kluci po tříhodinové cestě vlakem a ještě čtvrthodinové chůzi z vlaku zmoženi. Nebylo se co divit. Na řadu přišlo rychlé rozdělení na pokoje domluvené ve vlaku a šlo se na večeři.

Po ní byli kluci náhodným losem rozděleni do 4 týmů, ve kterých trávili téměř celý námi určený program soustředění. První den byl ve znamení vědomostní soutěže, kde byli kluci vyzkoušeni ze znalostí a dovedností nabytých ve škole, ale i na fotbale. Poté přišlo na řadu sledování Evropské ligy Genk - Slavia. Ve 22 hod večerka.

U9 na soustředění v Lužických horách U9 na soustředění v Lužických horách
Nutno říci, že nejpopulárnější ze všeho byl pinčes. Kvůli němu mnozí vstali v pátek už před šestou, a tak byl budíček v 7:30 úplně zbytečný...Oba celé dny jsme trávili ve znamení koordinačního tréninku v tělocvičně se švihadly, fotbalové Ligy mistrů, kde jsme hráli veškerá utkání již systémem 5+1 (tedy 2 zadní hráče,
jednoho středního a dva přední). Kluci se nyní s tímto systémem budou potkávat častěji, tak pracujeme na našem rozestavení a situačně správném pohybu hráčů na hřišti.

Odpoledne jsme si dali procházku po okolí, které nám poskytlo ještě trochu sněhu pro zimní radovánky. Večerní bojovka v prostorách chaty byla tvrdým oříškem pro znalosti a vědomosti filmů, pohádek nebo písniček. S většinou si však poradili všichni. Nicméně Honzíkův tým v křížovce nepatrně spletl film a do tajenky namísto Rychle a Zběsile napsal Roman a Opravář?!?! :-) Skoro to i vyšlo.

Sobota byla ve znamení zakončení Ligy mistrů a odpoledního výletu - tedy výšplhu - na Jedlovou horu po zmrzlé sjezdovce. Zpět jsme to vzali poctivě po zadku a bylo to nejrychlejší. Nejlepší byl však zmrzlý svah na náměstí obce Jiřetín pod Jedlovou, který nás zabavil na celé hodiny. Důkazem jsou prodřené tepláky z klouzání se z kopce. 

Nedělní oříšek v podobě úklidu a sbalení si každý SVÝCH věcí nás nezaskočil. Po trojnásobné prohlídce všech pokojů nikde nezůstalo nic, co někomu chybělo, a tak jsme vyrazili na vlak. Stihli jsme to na minutu, jinak bychom si soustředění asi prodloužili.

Vrátili jsme se všichni, plni zážitků a zdrávi. Děkujeme rodičům za výchovu a spolupráci při trénování kluků, jsou skvělá parta a díky tomu můžeme jezdit na takovéto akce. Stejně tak díky všem trenérům za jejich ochotu a skvělé nápady, jako třeba "co takhle s nima někam odjet v zimě bobovat?"

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:19)