FC Tempo Praha

U7: Miniturnaj v Modřanech

29.4.2019 17:04   Radim Pfeifer  

Sešly se partnerské kluby Modřany, Háje a Tempo.

V neděli 28.4. jsme se účastnili miniturnájku (Modřany, Tempo, Háje) v Modřanech. Turnaj byl plánován tak, abychom mohli hrát na dvou hřištích zároveň 3+0 a 4+1 s občasnými pauzami.

Nejprve jsme měli týmy fixně poskládané, ale v průběhu turnaje už jsme jednotlivé sestavy více měnili (především proto, že jeden z týmů musel donominovat kluky, kteří byli na jiné úrovni a pro některé z našich to mohlo být demotivující).

Udělalo nám velkou radost, když jsme viděli kluky v prvním zápase tohoto turnaje hrát 4+1. Kluci parádně zvládali orientaci v prostoru. Dokázali míč vyvážet do volného místa a také si všímat hráčů soupeře. K vidění byla spousta rychlých individuálních akcí mnohokrát zakončených střelou do volného místa v bráně a tím pádem i gólem. Musíme si uvědomit, že věcí, které jsou ve hře zaměřeny na vnímání a pozornost dětí, je nesmírné množství. Samozřejmě se občas vytvořil chumel nebo se stalo, že někdo z kluků vzal míč spoluhráči. Ale jak často říkáme... jsou to stále děti, které mají právo na chybu a tou se také učí. Hra je především pro jejich zábavu a hlavně tento cíl myslím nedělní turnaj splnil. Každý z našich kluků odcházel z turnaje s dobrým pocitem, že se mu povedlo dát gól, udělat kličku a nebo cokoliv jiného. Pochvalu zaslouží také rodiče, kteří děti vzorně podporovali.