FC Tempo Praha

U8: Turnaj v Modré u Děčína

4.6.2019 14:46   Martin Jelínek  

Tempáci odehráli skvělé zápasy, podlehli až ve finále Plzni.

V sobotu 1.6. jsme se zúčastnili turnaje pořádaným klubem FK Ústí nad Labem. Před samotným hodnocením bych rád zmínil areál a celkové prostředí v Modré. Skvěle připravené hřiště, krásný areál v příjemném prostředí.

Úvodní zápas turnaje byl tak trochu tradičně nervózní. Místo sebevědomého projevu a hezkých akcí to byl chvílemi spíše boj. Nicméně je potřeba zmínit, že turnaje jsou specifické. Obnáší jinou atmosféru, větší tlak na kluky a přikládá se větší důležitost inkasovaným i vstřeleným brankám. Tady je důležité vycítit hranici, kdy na kluky zbytečně netlačit a naopak je vést k uvolnění a větší herní pohodě. Celý turnaj jsme prošli s pěti výhrami, jednou remízou a jednou prohrou.

Zmínil bych dva zápasy. První remízový, kdy jsme po pěti minutách prohrávali 0:3. Tady se ukázala tvář týmu, za kterou jsem velmi rád. Nikdo nic nevzdal, bojovali jsme a utkání výsledkově srovnali. Druhým zápasem bylo utkání o první místo s Plzní. Bojovné, tvrdé utkání, které bylo důrazem chvílemi za hranou. Na druhé straně oba týmy ukázaly, proč se rvou o první příčku. Několik hezkých akcí, individuálních i týmových. Někteří hráči zápas trochu nezvládli v hlavě, jiní se zase projevili jako lídři. Tento zápas, ačkoliv byl pouze na turnaji, mi nastavil určité zrcadlo. Výsledkově 3:6, herně po dvě třetiny utkání vyrovnaně. S Plzní jsme se neutkali naposledy, v podzimní části sehrajeme přátelské utkání.

Výjimečně bych chtěl vyzdvihnout Máru, který dostal cenu za nejlepšího střelce turnaje - 20 branek! Mám radost zejména proto, že Mára hrál na všech pozicích. Kolik branek dal, tolikrát se poctivě vrátil do obranné činnosti. Nicméně chci pochválit všechny kluky, celý turnaj se prezentovali jako tým, který drží spolu.

Děkuji rodičům za podporu. Fanděte, podporujte! Děti to vnímají!