FC Tempo Praha

U9: Hodnocení sezóny

27.6.2019 22:04   redakce  

Trenér Martin Hamada z klubu odchází a tímto mu za vše velmi děkujeme, včetně následujícího hodnocení.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Pokračovat v nastaveném trendu všestrannosti, začít kluky připravovat na systém 5+1 a připravit tým do starší přípravky.

Jak se je podařilo naplnit herně a výsledkově?
Herně a výsledkově jde u nás ruku v ruce. Byly turnaje a zápasy, kde jsme herně i výsledkově naprosto dominovali, ale také během sezóny nastaly chvíle, kdy proti nám byli soupeři prostě lepší. Snažíme se držet se špičkou mládežnických lig a to se s našimi nejšikovnějšími kluky dlouhodobě daří.

Jaké jsou cíle týmu do sezóny následující?
Ačkoliv již nebudu při tomto týmu trenérem, věřím, že nadále vychovávat slušně kluky s bojovnou mentalitou a dobrými fotbalovými dovednostmi.

Největší přednost a nejslabší stránka týmu?
Přednost - skvělá parta mimo hřiště, bojovnost a zakončení, slabší stránka týmu - úzký kádr pro rychlá utkání nejvyšší úrovně.

Nejlepší a nejhorší moment sezóny?
Za mě rozhodně nejlepší celé zimní soustředění, které bylo do posledního momentu skvělé (až na jednu nešťastnou marodku). Špatné momenty během sezóny nastaly, ale nebudu je zde řešit. Je na našem týmu (trenérském i hráčském), abychom se od nich odrazili a šli dále třeba jinou cestou.

FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905 FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905
Jak si rozdělujete práci v realizačním týmu?
Skvěle, mám v trenérech Majkovi, Radkovi, Vaškovi a Štěpánovi i vedoucí Lucce obrovskou oporu. Zvlášť děkuji všem za to, jak se o tým postarali během mého zranění. Majk již převzal část činnosti plánování tréninků a ostatní jsou na akcích, jak jen můžou. Patří jim za jejich ochotu a nasazení obrovský dík a jdou klukům nejlepším příkladem.

Co je podle vás největším trendem současného fotbalu, v čem se mění, co ve hře sledujete jako největší změnu?
Vnímám, že v každém týmu se prosadí psychicky odolný hráč, který odloží své vlastní pohodlí a je ochotný dělat něco navíc. Musí být též perfektně vybaven technicky, ale hlavně smyslem pro hru. Líbí se mi týmy, které jsou odvážné - třeba letošní Liverpool a Tottenham. Až na finále byla jejich jízda fantastická. Je to rukopis trenérů s odvahou. Podobně to vidím u Slavie.

Jak vnímáte herní projev tempáckých týmů? V čem se ten váš liší od ostatních, co byste si naopak chtěli vzít od jiného, kterého a proč?
Vnímám, že všechny tempácké týmy chtějí hrát za každé situace fotbal. To oceňuji a je to i má osobní filosofie. Nebát se prohry a zůstat odvážný. Ne vždy mi to jde, ale ve fotbale musí rozhodně převládat útok nad obranou.

Jaké faktory nejvíce rozhodují o úspěchu a hráče ve vaší kategorii? Co je pro úspěch hráče a jeho rozvoj nejdůležitější?
Navážu na otázku č. 7 - Pro náš trénink to momentálně znamená, že je potřeba v nejvyšší možné míře tyto situace navazovat v tréninku a to nejlépe pomocí nepřetržité hry. Další faktory jsou již na individuálních předpokladech. Bohužel ty vlohy nemá každý, a proto je potřeba mít dobrou péči na všech výkonnostních úrovních, aby mohlo velké spektrum zapálených kluků hrát na úrovni, ve které najdou úspěch. Tuto pomyslnou štafetu musí již od Tempa přebrat další kluby a měnit svůj přístup k dětem tak, aby je fotbal bavil.

Co vám nejvíce chybí v tempáckém areálu? Čeho si naopak nejvíce vážíte?
Přátelské prostředí na každém kroku. Všichni, kteří na Tempu jsou, jdou za stejným cílem a táhnou za jeden provaz, i když to tak někdy nevypadá. Jde o klub, na kterém jeho lidem opravdu záleží. A to po všech stránkách. Tempo má právem všude výborné jméno.

Pokud chcete ještě něco čtenářům sdělit, zde máte prostor…
Jelikož se touto sezónou s Tempem loučím, chci sem jen napsat slova díky. Budu se do areálu rád vracet a přeji klukům, týmu i celému klubu mnoho zdaru při pokračování na stanovené cestě.

Osoby:

Martin Hamada