FC Tempo Praha

U8: Na Hájích a na Bohemce

19.9.2019 12:59   Radim Pfeifer  

Souboj s Bohemkou byl více než vyrovnaný.

Bohemians
V neděli nás čekalo utkání na Bohemce. Náš tým se s týmem Bohemky potkal v loňském roce již mnohokrát. Z hlediska nastřílených branek to bylo poměrně vyrovnané utkání. Našim se podařilo nastřílet krásných 28 gólů. Úroveň dovedností (střelba, vedení míče, kličky, přihrávky) byla celkově také na srovnatelné úrovni.

Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha
Jedna naše parta však od druhé čtvrtiny dominovala především důrazem v osobních soubojích, rychlosti s míčem a herní odvaze 1vs1. Později to kluci dokázali také potvrdit střelecky. A soupeře jasně přehráli. Chuť hrát byla také hezky vidět na rychlém přepínání z útočení na bránění a opačně, což v přípravkovém věku mnohokrát není vůbec k vidění.

Druhý náš tým bych chtěl pochválit za touhu hrát a nevzdávat se s ohledem na první dvě čtvrtiny. V průběhu první čtvrtiny dostali hned několik branek, nenechali se tím však zlomit a do konce druhé čtvrtiny dali více gólů než soupeř. K vidění byla spousta hezkých individuálních akcí. Ale když se jim vyměnil soupeř, tak kluci přestali hrát a výsledkem bylo spousta obdržených branek, kdy na našeho brankáře chodili útočící hráči ve dvou či ve třech absolutně nebráněni. V poslední čtvrtině však kluci ukázali, že si svou pochvalu za toto utkání zaslouží i díky zvýšené aktivitě.

Háje 2011
První soutěžní utkání (celkově druhé) ve formátu 4+1 odehráli kluci z Barcelony v sobotu dopoledne. Na tomto zápase bylo krásně vidět, jak moc se kluci dokáží během jediného zápasu posunout v chápání hry a herním sebevědomí. V první čtvrtině byli ještě malinko ustrašení a nepovedlo se jim vstřelit branku. V pauze jsme se připomněli jakým způsobem chceme hrát a také, že musíme více střílet, abychom dali gól. Jak jsme si řekli, tak kluci také učinili. Klukům se povedlo dát hned několik branek a s tím jim narůstalo i herní sebevědomí. Chtěl bych je také pochválit za dravost, která je pro nás trenéry v souboji hráče o míč velmi důležitá. Těší mě, že i když máme ve většině zápasů výškový (silový) deficit, dokážeme to nahradit bojovností a mnohdy i šikovnou kličkou nebo zrychlením.

Zápasy:

FC Háje Jižní Město - FC Tempo Praha
Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:54)