FC Tempo Praha

U15: Jasná výhra na Braníku

10.10.2019 16:50   Milan Bárta  

Na velmi těžkém terénu Tempáci zvítězili jednoznačně 4:0.

V neděli jsme sehráli derby proti Braníku o krále Prahy 4 umocněné bojem o čelo tabulky. Hrálo se na velmi těžkém terénu, se kterým se kluci celkem dobře vypořádali. Od počátku utkání jsme se snažili včas přistupovat k soupeři a po zisku míče, pokud to situace dovolovala, podnikat rychlé protiútoky. Tímto způsobem hry jsme si v první půlce vytvořili mnoho šancí a mohlo jich být ještě víc, kdyby si kluci dokázali pohlídat obranu Braníku, která hrála v jedné linii a vystavovala nás opakovaně do ofsajdu. Bohužel jsme tyto šance využili pouze ve dvou případech a do šaten jsme odcházeli vinou buď špatné koncovky, nebo dobře vybíhajícího brankáře domácích, za stavu 2:0.

Ve druhé půli jsme pokračovali ve stejném duchu, bohužel pouze  patnáct minut, kdy po ostrém zákroku domácího hráče musel Šimi střídat a kluci vinou vášnivých emocí začali "bláznit". Zbytečným zbavováním se míčů jsme nabídli soupeři, aby nás zatlačil na naši půlku a mohl si vytvořit příležitosti ke vstřelení gólu. Naštěstí toto "hluché" místo trvalo pouze deset minut a příchodem Sama a Lukase jsme se opět dostávali do několika šancí, které volaly po gólu. Ty jsme dokázali opět proměnit pouze ve dvou případech a zápas tak skončil naší výhrou 4:0.

Dnes jsme s výjimkou zmiňovaných deseti minut kontrolovali hru víceméně v celém utkání. Oproti minulým utkáním kluci dokázali v drtivé většině uskákat standardní situace domácích, ze kterých nás jedině mohli ohrozit. Kluky musíme také pochválit za nasazení a bojovnost, se kterým zápas odehráli a zaslouženě se tím stali králi Prahy 4.

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 0:4 (0:2)