FC Tempo Praha

U17: Na vítězné vlně

29.10.2019 8:06   Richard Valoušek  

Tempo porazilo Admiru po penaltovém rozstřelu.

Páté vítězství z posledních šesti zápasů zaznamenala naše sedmnáctka, když si body vysloužila především otočením skóre z 0:2 na 3:2. První poločas nám vyšel herně, hráči plnili taktiku s aktivním vytahováním obrany a rotací záložníků ve středu hřiště. Když se k tomu podařila i rychlá kombinace a vhodné přenesení hry, nabízely se nám velmi slibné šance.

Ty jsme však neproměňovali, a tak přišel trest na druhé straně, a to hned dvojí. Nejdříve vyběhl brankář Filip k rohovému praporku, kde minul míč a naše obrana neuhlídala ve vápně ve třech jednoho útočníka, který uklidil míč do prázdné branky - 0:1. O pár minut později si zamotal míč mezi nohy nikým neatakovaný kapitán Mareš a jeho zaváhání využil ke druhé brance opět Kliský.

My na druhé straně dál drželi míč, ale koncovka dlouho zaostávala za kvalitní kombinací. Vše prolomil až Šmerda, který využil uličky Havlíčka a snížil. Kluci dostali chuť a do poločasu se jim podařilo zaslouženě vyrovnat, dlouhý výkop od branky doputoval až k Větrovcovi, který využil svých rychlostních předpokladů, utekl svému strážci a šajtlí uklidil míč k tyči - 2:2.

Začátek druhého poločasu byl opět v naší režii a po standardní situaci a zaváhání hostujícího brankáře doklepl míč do opuštěné branky Šmerda - 3:2. Zlom v utkání přišel po hodině hry, kdy šli hosté do deseti. Našemu výkonu to paradoxně ublížilo. Rázem kluci v hlavě přepnuli a přestali plnit to, co je zdobilo v předchozích zápasech a díky čemu získali v posledních 5 zápasech 11 bodů. Střed zálohy přestal být aktivní, neposouval včas míč, útok s křídly se přestal vracet a obrana se mohla přetrhnout. My začali být líní na krok a hosté toho svou aktivitou zaslouženě využili. Bohužel však k vyrovnání vedlo další Filipovo zaváhání v brance.

Za stavu 3:3 byly šance na obou stranách, Ling nastřelil břevno a místo dohrání situace se chytil za hlavu a míč, který se k němu vracel, ani nezaznamenal. Další nadějné situace jsme řešili zbrkle. Kluci si nechali od 65. minuty ujet vlak a už ho nechytili. Tempo zápasu ovládali hosté a my měli štěstí, že naši pasivitu nepotrestali další brankou.

Penalty již byly loterií, ve které jsme měli štěstí a v brance chytajícího Filipa, který vystihl dva hostující pokusy. Dva body jsou odměnou kluků za obrat v zápase, ale posledních 25 minut je varováním. Pokud nebudou všichni k tréninkům a utkáním přistupovat na 100 %, zůstaneme v dolní části ligové tabulky. Byla by to však škoda, tým má rozhodně na víc.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha 3:3 (2:2), pen. 3:2