FC Tempo Praha

Muži A: Bod ziskem nebo ztrátou?

11.11.2019 10:13   Dominik Rodinger  

Tempo mohlo s Kunraticemi vést klidně o tři branky, ale nakonec i prohrát.

V předposledním podzimním kole k nám do areálu přijel tým z Kunratic. V jejich řadách se objevil také bývalý trenér Tempa Rostislav Kohoutek.

První minuty byly takové oťukávací. Oba týmy čekaly, s čím přijde soupeř. V 5. min došlo k diskutabilnímu zákroku Pacovského na Albu, kdy domácí brankář šel pod nohy hostujícímu útočníkovi a asi se jednalo o penaltový zákrok. Rozhodčí ukázal odkop od branky. V 9. minutě, po akci Duška, se dostal do vápna Eichler, ale nedokázal najít nikoho před bránou. Ve 14. minutě měl Cejnar stoprocentní gólovou šanci, když odebral o míč hostujícího brankáře, ale nevyřešil situaci tak, aby skončila gólem. Další nepříjemnou standardní situaci měl Alba, který ale trefil jen dobře chytajícího Pacovského. Prakticky z protiútoku jsme šli do vedení 1:0, ale branku Eichlera vyhodnotil pomezní rozhodčí jako ofsajdovou. O pět minut později po hezké křídelní akci Eichlera sebral brankovou příležitost domácí brankář Malý před Cejnarem. 

První branku jsme dali ve 26. minutě, kdy se po krásném pasu Soukala dostal k míči Klouček, vykoupal hostujícího obránce a poslal nás do vedení 1:0. My měli od té doby hru ve svých rukách. Soupeř bránil v hlubokém bloku a my byli prakticky do konce poločasu na jejich polovině. Měli jsme několik střeleckých pokusů, například Duška a Schönmanna, které letěly nad branku. Kunratice se opět opřely o standardní situace a z jedné z nich, kterou zahrávaly z půlky, se dostal do zakončení Alba a Pacovský musel zasahovat bravurním zákrokem a vzápětí z rohového kopu opět proti hlavičce soupeře. Poločas skončil ještě křídelní akci Soukala a zakončím Cejnara, který střílel vedle.

Druhý poločas probíhal úplně stejně jako první, Kunratice čekaly na standardku či rychlý brejk. My drželi míč a snažili se tam dostávat rychlou změnou těžiště hry. Do 65. minuty jsme měli tři čisté gólové příležitosti. Dvakrát jsme trefili tyč a z bezprostřední blízkosti vychytal Cejnara fantastickým zákrokem brankář Malý, který dochytával se zraněním. Do hry vstupovali postupně další hráči a čím více se blížil konec zápasu, tak se Kunratice dostávaly do většího tlaku a měly brankové příležitosti. My naopak ještě v 75. minutě mohli pojistit vedení, ale Jáchym Trajhan v samostatném úniku nedokázal prostřelit brankáře hostí a udržel soupeře v boji o body. Gól Kunratic visel na vlásku. Díky rohům a standardním situacím se zvyšoval tlak a v 88. min se po jedné trefil krásně Mráz z odraženého míč do naší sítě. Utkání se dohrávalo nahoru dolů a my měli ještě dvakrát velké štěstí při šancích Kohoutka, který měl na noze dvě branky. Zápas tedy skončil 1:1.

Dominik Rodinger: "Do zápasu jsme šli s velmi mladou sestavou, protože nám chyběl oproti minulému zápasu ještě Perl, který musel pracovně pryč. Takže druhý nejstarší hráč v sestavě byl brankář Pacovský, kterému je 25 let a ke konci zápasu to bylo strašně znát. První poločas byl na šance vyrovnaný. My drželi míč a soupeř hrozil ze standardních situací, které výborně zahrával Mráz. Druhý poločas jsme ale měli rozhodnout a jít do vedení 2:0. Poté bychom zápas asi dotáhli do vítězného konce. Neproměnili jsme čtyři stoprocentní šance, začali jsme se díky nezkušenosti a slabé aktivitě směrem dopředu bát o výsledek. Bohužel ani střídáním a posílením hry o vysoké hráče se nám nepodařilo výsledek udržet. Zasloužený trest přišel v 88.minutě. Díky Pacovskému a velkému štěstí jsme ještě nakonec získali bod, protože soupeř měl v 92.min ještě dvě velké příležitosti. Nakonec ale bod byl ještě zlatý, protože soupeři okolo nás prohráli, a tak jsem se dotáhli na bod k Ďáblicím. Máme před sebou poslední kolo a čeká nás vrchol, první tým tabulky TJ Spoje, které jsou od nás na šest bodů."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slovan Kunratice 1:1 (1:0)