FC Tempo Praha

Muži A: Pacovský uchránil tři body

23.8.2020 22:52   Filip Šmídek  

Tempo otočilo zápas s Xaverovem z 0:2 na 4:2, gólman Pacovský v nastavení zneškodnil penaltu.

Ve třetím kole jsme na domácí půdě přivítali Xaverov Horní Počernice. Zápas začal opatrně a deset minut jsme působili trochu nervóznějším dojmem. Od desáté minuty jsme zlepšili pohyb, kvalitu na míči a začali si vytvářet šance. Bohužel nám ve finální fázi chyběl potřebný klid a několikrát nás vychytal brankář hostí. Neproměnili jsme pět obrovských šancí, a tak se osmělili i hosté. První šanci Pacovský ještě vyrazil, o chvíli později už po dobře vyřešené situaci se xaverovští ujali vedení 0:1. Aby toho nebylo málo, o pět minut později v našem vápně v souboji nejdříve zahrál rukou hostující útočník a poté náš hráč, přesto se pískala penalta. Hosté proměnili a šli do vedení 0:2. Naštěstí jsme do konce poločasu snížili. Po závaru ve vápně se dostal ke střele Trajhan, která se odrazila k Cejnarovi a ten uklidil míč technicky k tyči - 1:2. V závěru jsme si vytvořili ještě velkou šanci, ale opět jsme byli nepřesní.

Druhý poločas jsme začali aktivně a vypracovali jsme si hned dvě zajímavé šance, bohužel jsme byli málo důrazní. Po deseti minutách druhého poločasu, jsme po hezké akci dostali míč k Tomáši Havlíčkovi, ten posunul na Sedláře, který se hezky obtočil kolem obránce a přízemní střelou na zadní tyč vyrovnal na 2:2. Dalších dvacet minut jsme působili bojácnějším dojmem, sice jsme drželi míč, ale už nebyli tak nebezpeční. Soupeř tam měl dva zajímavé náznaky, ale ty jsme ubránili. V závěrečné desetiminutovce, jsme si vytvořili velké množství standardních situací, ale hosté to dobře bránili, a tak jsme nebyli moc nebezpeční. Tři minuty před koncem jsme po hezké akci dostali míč do Sedláře, ten ho posunul patičkou na Duška, který nás poslal do vedení 3:2.

V 91. minutě jsme zahráli rukou míč ve vápně a soupeř kopal druhou penaltu. Pacovský jí zneškodnil. Z následného rohu hostí jsme míč odhlavičkovali k Pytlíčkovi, ten ho prodloužil za sebe a Soukal využil své rychlosti, předběhl jak obránce, tak brankáře a do odkryté brány rozhodl utkání - 4.2.

Vzhledem k nepříznivé situaci jsem se trochu obával, jak k tomu kluci přistoupí. Po 40 minutách jsem si říkal, že mě asi moc nemají rádi a z mé premiéry se stane hodně rychlá derniéra. Celkově jsem s přístupem byl velmi spokojený, vytvořili jsme si v první půli asi sedm vyložených šancí, které jsme neproměnili. Ve druhé půli jsme pokračovali v aktivní hře a rychle jsme vyrovnali. V hektickém závěru jsme to zvládli a zaslouženě vyhráli. Přesto si celý tým musí uvědomit vážnost situace a přistoupit k tréninkům naprosto zodpovědně.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SC Xaverov Horní Počernice 4:2 (1:2)