FC Tempo Praha

U12: Těžké nohy výhře nezabránily

26.8.2020 14:57   Petr Suchan  

Tempáci zvítězili na Meteoru 10:5, přestože měli za sebou náročné soustředění.

První utkání v nové sezóně jsme odehráli na hřišti Meteoru první den po návratu ze soustředění. Načasování nebylo ideální, ale byli jsme postaveni před hotovou věc a museli jsme se s touto situací popasovat.

Zápas začal opatrně a soupeř s defenzivní taktikou čekal, co vymyslíme. S těžkýma nohama nebyl náš pohyb zrovna ideální. Přesto jsme drželi více míč a nepouštěli soupeře k naší bráně. Se štěstím jsme po individuální akci dali s přispěním obránce první gól. Hra byla stále vyrovnaná, a tak jsme si pomohli gólem z dálky. Ze dvaceti metrů se krásně trefil Ondra Prchlík. Od té doby jsme měli již mírně více ze hry a kombinací jsme se dostávali do šancí. Po kombinaci se trefil Müller. Do přestávky z ojedinělé šance soupeř snížil na 1:3.

Druhá třetina jako na houpačce. Prvních deset minut máme zápas naprosto pod kontrolou a vedeme 1:5. Pak přijde řetězec chyb, pramenící hlavně ze snahy hrát každou situaci individuálně sám s řešením výhradně s hrou 1v1 a rázem 4:5. Nutno říci, že v tu dobu se zápas lámal a soupeř nás přehrával a zahazoval šance. My na ručník. Psychika dole, únava a frustrace hráčů na hřišti. Zásah přišel z lavičky. Šest kluků na střídačce dostalo pokyn hrát kombinaci bez připuštění souboje 1v1 ve středu pole. Roztahovat hřiště a soupeře honit bez míče. Hrát bago. Povedlo se a závěr druhého dějství jsme opět ovládli my. Po řadě slibných situací se nakonec povedlo nádherně, po kombinaci pěti hráčů, vymést pavouky Kubovi Novotnému - 4:6.

Poslední třetina už byla v dominanci Tempa. Soupeři rychle ubývaly síly a my se dostávali stále častěji do zakončení. V tu dobu jsme hráli pohledný, kombinační fotbal a jen díky vynikajícímu brankáři a obětavosti obránců Meteoru jsme nedali více branek. Konečný výsledek 5:10 pro Tempo.

Nutno objektivně přiznat, že pokud by soupeř vyrovnal na 5:5, mohl zápas skončit jakkoliv. Ve stavu po soustředění bychom jen těžko hledali síly k otočení zápasu. Pomohli jsme si kvalitou na míči, taktikou a hlavně mentálním nastavením hráčů. Na důvěře ve vlastní schopnosti jsme na soustředění hodně pracovali a to si myslím, že nakonec rozhodlo.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 5:10 (4:6)