FC Tempo Praha

U14: Problémem hlavně koncovka

31.8.2020 11:08   Petr Havlíček  

Tempáci na šance zápas s Aritmou jasně ovládli, ale v zakončení zklamali a získali nakonec jen bod.

Druhý mistrovský zápas jsme sehráli již v pátek opět na domácí půdě, kde jsme přivítali Aritmu. Chtěli jsme navázat na koncentrovaný a aktivní výkon z minulého týdne, což se v prvním poločase až na dvě situace povedlo. Kluci hráli na míči až na pár výjimek přesně, měli jsme dost hezkých kombinačních akcí a vytvořili si pět gólových příležitostí. Trestuhodně jsme ale žádnou z nich neproměnili a naopak soupeř s přehledem využil dvě naše chyby a vedl 2:0.

O poločase jsme se tak snažili kluky hlavně nabudit a věřili, že ve druhé půli naši herní převahu přetavíme i v góly. Prvních pět minut se nám povedlo, hned jsme soupeře zatlačili, ale postupně kluci ztráceli klid a do nějaké šedesáté minuty jsme nehráli vůbec dobře. Pár ofenzivních náznaků jsme sice měli, ale pořádný tlak jsme si vytvořili až v posledních patnácti minutách. Nejprve jsme po ruce hostujícího obránce snížili z penalty, pak jsme přežili ojedinělou šanci Aritmy a v závěru sypali do vápna jeden míč za druhým. Opět jsme neproměnili některé jasné možnosti, ale nakonec se nám v poslední minutě nastavení po centru z levé strany podařilo ve vápně důrazem prosadit a srovnali jsme na 2:2. Pokutové kopy si kluci zkusili poprvé a bohužel neúspěšně, když jsme tři penalty nedali, a nezískali tak bonusový bod.

V zápase jsme byli ve všech aspektech kromě toho nejdůležitějšího, tedy gólové produktivity, lepší než soupeř. Na jednu stranu je ve hře na velké hřiště opět další posun, několik hráčů podalo velmi dobré výkony, kluci si zaslouží pochvalu, že podruhé za sebou dokázali v závěru zápasu zabojovat a vstřelit důležitý gól v posledních minutách. Na druhou stranu tyto zápasy musíme jasně vyhrávat a nakládání se šancemi je náš dlouhodobý problém, a to i v tréninku. Kluci si musí uvědomit, že již nebudou mít jako na malém hřišti dvacet gólovek za zápas a že zápasy se rozhodují ve finální třetině a ve vápnech. V týdnu musíme dát hlavy nahoru, stále věřit věcem, které trénujeme, zaměřit se na koncovku a i při začátku školního roku udržet koncentraci, pozornost a týmovost v trénincích a zápasech. Rodičům opět děkujeme za tradičně skvělou podporu.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 2:2 (0:2), pen. 2:3