FC Tempo Praha

Muži A: Zbytečně vyrobené drama

31.8.2020 11:58   Petr Vanko  

Tempo přes mírné komplikace zápas nakonec zvládlo a porazilo nevyzpytatelnou Troju jasně 5:2.

Po velmi turbulentním období změn se Tempo utkalo v domácím prostředí s týmem Sokolu Troja pod vedením řekněme staronového realizačního týmu.

Hostující celek přijel s taktikou dobře bránit a nekomplikovat si život složitou kombinací, zatímco domácí Tempo se snažilo co nejvíce soupeře rozběhat a najít mezírky v obranném postavení. Hned v úvodu jsme se mohli dostat do vedení, Klouček se krásně uvolnil, ale bohužel trefil jen brankáře z velké blízkosti. Náš útočník se ale dočkal o pár minut později. Trajhanova střela po zákroku brankáře mířila na rohový kop, ale za postranní čáru mu ještě pomohla ruka od těla obránce Troji a kopal se pokutový kop. Klouček se nemýlil - 1:0. Měli jsme stále převahu, ale velkou šanci jsme si nevytvořili a náznaky dokázala uhasit hostující obranná řada s vypětím všech sil. Bohužel jsme si pak vybrali slabší chvilky. Třikrát po sobě jsme velmi nepřesně rozehráli. Dvakrát nám varování nestačilo, a tak ze třetí situace vznikla penalta. Naštěstí míč z kopačky hostujícího exekutora skončil vysoko nad brankou. Tento moment nás trochu probral a zase jsme se pustili do útočení. Havlíček přihrál Babickému, který se výborným prvním dotykem zbavil obránce a s přehledem zakončil - 2:0. Za chvilku to bylo ještě veselejší. Po velmi pěkné akci přihrál do křídla Havlíček rozběhnutému Cejnarovi a jeho perfektní centr zakončil přesně do sítě Trajhan - 3:0. Tento vývoj dával signál, že si dokráčíme pro vítězství a je prakticky rozhodnuto. Opak byl pravdou. Zbytečná ztráta míče ve středu hřiště, centr a po hlavičce Veselého na 3:1 jsme šli do kabin s menším náskokem.

Dramatický scénář se začal psát hned po pěti minutách druhého poločasu. Po ztrátě míče v rozehrávce kopala Troja přímý volný kop. Nádherně kopnutý míč trefil spojnici, Pacovský se ve snaze jej chytit zamotal do sítě a hlavičkující Veselý těžkou dorážkou zvládl - 3:2. Nervozita na kopačkách byla velmi znát, ale hosty jsme do šancí nepouštěli. Vývoji hry pomohla střídání. Všichni kluci hru dokázali oživit a zase nám pomalu získávat převahu. První osmělení měl na svědomí Sedlář, který z těžké pozice trefil tyč. Naštěstí pak přišlo definitivní rozhodnutí. Geissler přesně odcentroval a Eichler svůj volej odrazem od země dopravil do branky - 4:2. Stejní hráči si pak spolupráci zopakovali ještě jednou, tentokrát již po zemi a mohlo se slavit - 5:2.

Dvě auta pak vyrazila směr svatba Jardy Teplana, kde to taky dopadlo dobře, a tak se na Tempu mohla sobota považovat za úspěšnou ... Novomanželům gratulujeme!

Trenér Petr Vanko: "Pro kluky těžké dva týdny, proto jsme se snažili nedělat nějaké dramatické změny a spíš se opřít o věci, které fungují. Mrzí mě, že jsme za stavu 3:0 nedokázali v klidu dohrát poločas, protože pak bychom místo dramatu mohli trochu vydechnout. Na druhou stranu někdy jsou takové výhry cennější, než v suchém triku vyhrát 6:0. Výhry si vážíme, tři body se počítají a místy byly ve hře velmi dobré věci zejména v útočné fázi. Drobné chybičky budeme ladit v týdnu, protože příští týden nás čeká velmi náročný zápas v Uhříněvsi, která dokázala porazit Spoje 2:0."

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Troja 5:2 (3:1)