FC Tempo Praha

U12: V hlavě ztracený zápas

1.9.2020 0:03   Petr Suchan  

Tempáci vedli o dvě branky, ale Slavia zápas v poslední třetině otočila.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu. Soupeř byl zaskočený naším nástupem a měl velké problémy a překvapivě se prvních patnáct minut jen bránil. V osmé minutě se po sklepnutí od Voříška trefil Žibrita - 1:0. Soupeř začal hrozit rychlými brejky a tím otupil náš úvodní tlak. Jeden z nich nakonec proměnil - 1:1. Přesto i nadále jsme byli my ti aktivnější a opět Žibrita po přihrávce Voříška strhnul vedení na naši stranu. Po třiceti minutách zaslouženě 2:1 pro Tempo.

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 3:4 FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 3:4
Druhá třetina velké drama. V bráně za Tempo čaroval Šíma Mrklovský. Dvakrát zabránil gólu na brankové čáře a v 55. minutě chytil penaltu. My jsme dvakrát v dobré situaci trefili tyč a Voříšek dokonce po kombinaci na úrovni penalty sám před bránou minul její odkrytou půlku. Nakonec jsme i druhou třetinu vyhráli, když Böhm poslal průnikovou přihrávkou do samostatného úniku Müllera - 3:1.

Do poslední třetiny jsme si řekli, že musíme hrát odvážně a nepodělat se z možného úspěchu. Opak se stal skutkem. Trenéři Slavie už v průběhu druhé třetiny posílali na hřiště jen to nejlepší a někteří kluci Slavie už se za posledních 40 minut na hřiště nepodívali. My jsme ztratili odvahu a vše řešili odkopem. Kluci se potentovali... Nepochopitelně až v závěru přišel příliš velký respekt ze jména soupeře. Nervozita klukům svazovala nohy. Na střídačce proběhlo bolení bříška, tahání ve svalu, raději trenére "ne" .... A tak bylo jen otázkou času, než soupeř skóre otočí. To se stalo v 85. minutě. Pak to najednou zase šlo. Posledních pět minut se zase urputně bránila Slavia. Dvě slibné akce a hlavička těsně vedle v posledních sekundách zápasu už kýžené vyrovnání nepřinesla.

Kluci si to prohráli v hlavě sami v průběhu posledních třiceti minut. Mrzí to hlavně proto, že pokud by odehráli to, na co mají, musely tři body zůstat na Tempu. Je dobře, že si to prožili a snad se z toho poučí do budoucnosti.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 3:4 (2:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:49)