FC Tempo Praha

U17: Těsná porážka v Liberci

1.9.2020 11:00   Richard Valoušek  

Mladí Tempáci předvedli, že do hry umí dát velké srdce.

Drama do posledních vteřin, které skončilo naší hlavičkou vedle branky. Už už to vypadalo, že zápas dotáhneme i v desti do penalt, bohužel jsme nakonec ze Slovanu Liberec odjeli s těsnou porážkou 3:4.

Od začátku jsme se snažili soupeře dostat do úzkých. Díky videu z jeho posledního zápasu jsme věděli, jak rozehrávají standardní situace a zakládají postupný útok. To nám pomohlo v prvním poločase a naší aktivitou vepředu jsme se dostali do vedení. Škoda, že jsme více brankových příležitostí včas nezakončili, protože šancí jsme měli překvapivě více než soupeř. Bohužel jsme inkasovali do šatny, a to ovlivnilo i začátek druhého poločasu.

Do toho vstoupili domácí lépe. Patnáct minut jsme tlaku odolávali, pak jsme ale dostali zbytečný gól hlavou po rohu. Škoda. Slovan to nakoplo a v krátkém sledu jsme ještě dvakrát inkasovali. Prostřídali jsme sestavu a obraz hry se začal otáčet v náš prospěch. Odhodili jsme ostych z úvodu druhé půle a začali na soupeře tlačit, více presovat a dostávat ho do složitých situací.

Když se nám povedlo snížit na 2:4, byli jsme plně zapálení do zápasu a hned vzápětí nastřelili tyčku. Bohužel po nesmyslné chybě v obraně jsme dostali červenou. Ani to kluky nezlomilo, ti ukázali velké srdce a bojovnost. Parta, kterou kluci mají, je znát i na hřišti. I proto jsme pokračovali v tlaku a snížili na 3:4. Ještě zbývaly tři minuty a v té poslední jsme dostali šanci přímým kopem. Atmosféra na Městském stadionu v Liberci by se dala v tu chvíli krájet. Bohužel centr a následná hlavička skončila vedle.

Před kluky smekám, dnes to nebylo za hustého deště o velké kombinaci. Vyhrála bojovnost a odhad v soubojích. Celkem dobře jsme eliminovali fyzickou výhodu soupeře, který nastoupil s ročníkem 2004. Mám radost, že nám skvěle pracuje i střídačka. Kluci zápasy žijí a dnes přinesli do hry velké oživení. Výkon je velkou motivací do další práce nás všech.

Zápasy:

FC Slovan Liberec - FC Tempo Praha 4:3 (1:1)