FC Tempo Praha

U13: První porážka přišla v Ústí

8.9.2020 14:16   Antonín Plachý  

Domácí tým byl produktivnější a zvítězil 6:4.

V Ústí jsme se vlastně dočkali překvapení. Snadné "loňské" vítězství 8:1, kdy jsme přehráli Ústí ve všech směrech a hlavně ve střelecké produktivitě, se letos otočilo a produktivnější byli domácí.

Už na první pohled bylo jasné, že jde o jiný tým a taky trochu urostlejší. Po našem dobrém vstupu, kdy jsme si udělali dvě velmi dobré šance a nedali gól, se z brejků prosadilo Ústí a vedlo 2:0, kluci srovnali a Ústí zase odskočilo na 4:2. Za stavu 4:3 bylo vidět, že se nadechujeme zase k většímu tlaku a že jsme schopni srovnat i výsledkově. Hlavně Davidu Tkačovi se dařilo a dal všechny tři dosavadní góly.

Bohužel jsme párkrát zaváhali v rozehře od branky, až toho soupeř využil a dal na 5:3. To některé kluky setnulo už více a u některých se objevily moldánky, u některých vztek a zbytečný faul zezadu. Když budou hráči takhle reagovat, tak musí střídat a to se taky stalo. Tím, že nezvládají krizové okamžiky, se vlastně připravují o minuty ve hře. V tom čase jsme dostali i šestý gól.

Naštěstí se opět trefil David na 6:4, a tak kluci zacítili šanci a několikrát to užuž vypadalo na vstřelení gólu, ale bohužel jsme další nedali, přestože to kluci nevzdali a do poslední minuty se snažili zvrátit výsledek pro sebe a šance byly.

Kluci si tedy v průběhu utkání zabojovali hlavně sami se sebou a je důležité se tohle naučit a nevzdat, i když by do toho člověk nejraději kopl, protože to někdy vypadá jako "naschvál". Na druhou stranu je nutné pochválit, že jeden druhému vlastně nic nevyčítali, ač by se to dalo snadno udělat. Budeme tento týden trochu více řešit rozehru od branky, aby brankáři měli lepší možnosti k rozhodování.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 6:4 (4:2)