FC Tempo Praha

U12: Autobus dorazil pozdě

9.9.2020 10:06   Petr Suchan  

Tempáci v Ústí zabrali až v poslední třetině a prohráli 4:8.

Kluci poprvé ve své historii vyrazili na mistrovské utkání autobusem. A bylo to symbolické. Zápas začal a většina kluků jako by byla ještě v Praze na Jižní spojce. Do zápasu jsme vstoupili nekoncentrovaně, lehkovážně a to se nám hrubě vymstilo v podobě dvou penalt. Naopak soupeř byl kvalitní, nabuzený, důrazný a tak nás trestal. My se víceméně jen bránili s ojedinělými pokusy o brejk. Výsledkem byla jasná prohra 3:1 po první pauze.

Druhá třetina se nesla ve znamení zápas "blbec". Vstoupili jsme do ní s odhodláním zápas otočit. Měli jsme pár náznaků a možností ke snížení. To se bohužel nepovedlo. Soupeř byl v laufu a nehodlal to měnit. Kluci projevili velkou snahu, pokud měli míč. Stále nám chyběla podpora hráčů bez balónu, a proto přicházely jednoduché individuální chyby a zbytečné ztráty, které rychlé, důrazné a fotbalové Ústí trestalo dalšími góly. Byli jsme jen stín týmu, co před týdnem trápil Slavii.

Poslední třetinu kluci pochopili, že jedině návratem ke kolektivnímu pojetí hry se můžeme ještě trochu vrátit do hry. Úkolem bylo dát alespoň tři branky. Začali jsme pracovat na hřišti celá sedmička a rázem to byl jiný zápas. Soupeř se začal bránit. Dali jsme tři branky a nevyužili nabídnutou penaltu. Nastřelili dvakrát tyč a jednou břevno. Soupeř se dokonce začal obávat o výsledek a začal zdržovat hru. Hlavně při rozehrávce od vlastní brány. Jakoby konečně dorazil autobus s hráči Tempa do Ústí. Bohužel už bylo pozdě. Pozitivní je z celého zápasu pouze posledních 30 minut, a tak soupeř vyhrál zcela zaslouženě 8:4. Tempo 60 minut v Ústí neexistovalo a to se musí pro příště změnit.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 8:4 (7:1)