FC Tempo Praha

Muži A: Rozhodnutí až v nastavení

21.9.2020 9:03   Petr Vanko  

Proti velmi silné Březiněvsi ztratilo Tempo dvoubrankové vedení, aby v nastaveném čase rozhodl stoper Schwank.

Naprosto ideální podmínky pro fotbal byly v sobotu na hřišti Březiněvsi. Příjemné počasí, nádherně upravený pažit, už chybělo jen překonat nesmírně těžkého soupeře a vyválčit tři body.

Domácí jednoznačně svou kvalitu ukázali. V prvním poločase byli častěji na míči a byli velmi silní v kombinaci. My jsme naopak byli velmi nepřesní a dopouštěli jsme se častých ztrát. Tušili jsme, že Březiněves může mít problémy v obraně, ale k jejímu ohrožení jsme se vlivem nedostatků v kombinaci téměř neprobojovali. Šancí tedy nebylo mnoho i na druhé straně, ale jedna určitě stála za zmínku. Po rychle vhozeném autu letěl centr na hranici pokutového území, střela z první domácího hráče mířila do šibenice, kde míč fantastickým zákrokem vytáhl Pacovský na břevno. Vše ostatní jsme ubránili, a tak přišel čas na lekci z produktivity pro Březiněves. Stačila k tomu snad jediná povedená rozehrávka v prvním poločase, která směřovala na útočnou polovinu. Schwank našel Valtu, jeho centr zase Babického a zakončení našeho střelce bylo neomylné - 0:1.

Po přestávce jsme čekali pokračující tlak domácích a věděli jsme, že musíme hodně přidat. Lépe to začít nemohlo. Klouček vyhrál souboj se Střechou, uvolnil se a prostřelil brankáře - 0:2. Naprosto zaslouženě ale byli za svou aktivitu odměněni i domácí hráči. V pokutovém území jsme si počínali velmi netakticky (jako už poněkolikáté) a kopala se proti nám již pátá penalta v sedmém zápase. Benda ji bezpečně proměnil - 1:2. Zanedlouho jsme měli velkou šanci i my, ale bohužel střelu Eichlera srazil Píša na tyč. Zajímavé momenty pokračovaly, ale v náš neprospěch. Na hranici pokutového území se míč několikrát odrazil, až spadl před velezkušeného Macháčka a jeho bomba se zastavila až v šibenici naší branky - 2:2. Tato situace nás trochu pobídla k větší aktivitě a zase jsme se začali posouvat do útoku. Hráči Březiněvsi už neměli tolik sil, ale pořád dobře bránili. Jedné hrubky se ale domácí stopeři nevyvarovali a Eichler šel sám na branku, bohužel nezakončil vinou vyšší moci. Rozhodnutí přišlo až v první minutě nastavení. Cejnar rozehrál rohový kop, míč propadl do brankového území, kde se nejrychleji zorientoval Schwank a napálil míč do sítě - 2:3. Po rozehrání jsme šli ještě do brejku, Eichler našel na zadní tyči Babického a ten dal definitivní razítko na nesmírně náročný zápas a cenné vítězství - 2:4.

Trenér Petr Vanko: "Samozřejmě je velmi jednoduché říct, že nám to tolik nešlo a že výkon měl k ideálu daleko. Na druhou stranu nám chybělo hodně hráčů a ještě jsme přišli o zraněného Kadlece a i tak to kluci urvali a máme nesmírně cenné tři body. Pro kluky velmi dobrá zkušenost a věřím, že takové zápasy náš mladý tým velmi posunou. Zaprvé tím, že jsme to zvládli a zadruhé, že si od zkušených fotbalistů soupeře každý může něco vzít."

Zápasy:

TJ Březiněves - FC Tempo Praha 2:4 (0:1)