FC Tempo Praha

U14: Tři body a čisté konto

21.9.2020 11:21   Petr Havlíček  

Tempáci zvládli zápas v Písku především díky trpělivosti.

První poločas zápasu v Písku byl herně vyrovnaný. Kluci byli oproti minulým zápasům víc klidní na míči a lépe dokázali kombinačně přecházet přes střed hřiště. K bráně soupeře jsme se dostávali hlavně po rychlých přechodech, kdy jsme ale následně nedokázali dobře vyřešit situace 3v2 nebo 4v3, po křídelních akcích nebo po ztrátách domácích obránců. Dva úniky jsme ale bohužel nedotáhli a nepodařilo se nám ani protlačit volný míč do brány při dvou závarech na malém vápně. Domácí hrozili hlavně po své pravé straně, kde jsme nezachytávali míče do prostoru, a nebezpečnými náběhy útočníka, které jsme sice přečetli, ale následně nám chyběla větší chytrost při jeho bránění.

Vstup do druhé půle se nám vůbec nepovedl a Písek měl dvě gólové možnosti. Naštěstí je však neproměnil a my jsme po rychlém brejku dobře vyřešili situaci 2v2 na půlce a ve 49. minutě šli do vedení. Tento gól nás nakopl a chtěli jsme pokračovat v aktivní hře, což se podařilo, protože v následujících dvaceti minutách jsme byli lepší a vytvořili si zajímavé střelecké pozice. Nakonec jsme využili dvě šance a v 70. minutě bylo za stavu 3:0 rozhodnuto. Až v posledních deseti minutách jsme Písek malinko do hry pustili, ale čisté konto jsme přece jen udrželi.

Kluky bych chtěl za výkon pochválit, protože ve hře se objevily věci, které trénujeme a o kterých se bavíme. Do prvního gólu byl zápas vyrovnaný, my jsme ale tentokrát neudělali žádnou velkou chybu vzadu, byli jsme trpěliví a vstřelili klíčový první gól. Cením si hlavně, jak náš výkon vypadal od stavu 1:0, kdy kluci zůstali pozorní, aktivní a dobře komunikovali. Druhý poločas byl kromě začátku od všech hráčů opravdu kvalitní. Musíme pracovat na tom, abychom si stejně věřili ve všech zápasech i za vyrovnaného stavu. Směrem dozadu se nadále zaměříme na odcouvání, odhad na míče a chytrost a předvídání při bránění. Vepředu, ač jsme dali tři góly, bychom stále měli být efektivnější a umět proměnit šance z prvního poločasu. Rodičům bych chtěl moc poděkovat za podporu, protože i do Písku dojeli ve velkém počtu.

Zápasy:

FC Písek - FC Tempo Praha 0:3 (0:0)