FC Tempo Praha

U19: Porážka v Mladé Boleslavi

21.9.2020 22:25   Filip Šmídek  

Tempáci se Pytlíčkem dostali do vedení, ale domácí zápas otočili.

Úvod utkání, jak už je u nás pravidlem, patřil domácí Boleslavi. Vytvořila si hned zajímavou šanci, kterou Pešek chytil. Opět nám dělaly problémy hlavně křídelní prostory, kde to moc neumíme bránit. Hra se postupem času vyrovnala a i my měli zajímavé situace, které ale nedotáhneme do zakončení. Po půlhodině hry soupeř udělal chybu v rozehrávce, které využil Pytlíček a poslal nás do vedení 0:1. To nás trochu uklidnilo a o chvíli později mohlo být veseleji, když pas Kuby Havlíčka našel Myrona, ten se řítil sám na brankáře, ale bohužel ani nezakončil. Závěr poločasu patřil domácím, kteří trefili tyč. Když už se všechno chýlilo k poločasovému hvizdu, tak jsme udělali dvě zbytečné chyby a soupeř po rychlé akci ze strany vyrovnal na 1:1.

Druhý poločas byl z naší strany o poznání lepší. Lépe jsme do něj vstoupili, soupeře trochu zatlačili, vypracovali jsme si dvě zajímavé situace, ale kluci si v malém vápně dávali přednost, a tak ani jeden nezakončil z malého vápna. Když už Janoševič zakončil, tak mu to zblokoval soupeř na roh. Domácí poprvé zahrozili až v 60. minutě a po zbytečném faulu kopali penaltu, kterou proměnili - 2:1. V další šanci  jsme sice míč dostali za brankáře hostí, ale rozhodčí po váhání odpískal faul na brankáře. I nadále jsme byli nebezpeční, když po křídle utekl Novák, tak místo přihrávky na Pytlíčka, zvolil střelu na přední tyč, kterou golman lapil. O chvíli později, po hezké akci, se řítil sám na brankáře Kuba Havlíček ale minul o centimetry. Soupeř hrozil z brejků, kdy nás dvakrát podržel Pešek v bráně. V samotném závěru jsme měli několik standardek, v té poslední si našel míč kousek za malým vápnem Petržilka, ale poslal ho o pár centimetrů vedle. Z následného protiútoku soupeř rozhodl na 3:1.

Těžko se to hodnotí, Boleslav působila lepším dojmem na míči a v kombinaci. Přesto si myslím, že od určité chvíle jsme byli daleko nebezpečnější. To, co soupeř promění, my nejsme schopni dát prakticky z ničeho. Jsme ve finální fázi strašně neklidní a chybí nám tam větší kvalita. Klukům těžko něco vytýkat, hrajeme proti výběrovým týmům vyrovnané zápasy, ale ty se rozhodují na posledních metrech a v tom jsou tyto týmy lepší. 

Zápasy:

FK Mladá Boleslav B - FC Tempo Praha 3:1 (1:1)