FC Tempo Praha

U14: Konečně klidné utkání

28.9.2020 22:57   Petr Havlíček  

Tempáci se dostali rychle do vedení a nakonec Motorlet porazili 7:3.

Zápas s Motorletem jsme odehráli za deštivého a velmi chladného počasí na umělce. Naším cílem bylo konečně sehrát doma klidné utkání, v němž se nám povede vstřelit první gól. To se podařilo, když jsme už v osmé minutě vedli 2:0 poté, co jsme dokázali využít roztažené obrany soupeře. Potom ale přišla hlušší pasáž, ve které se nám nedařilo udržet na míči a dělali jsme velké množství technických chyb hlavně ve středu hřiště. V poslední desetiminutovce jsme ale výkon zvedli a třikrát skórovali po hezkých individuálních akcích.

Ve druhé půli už šel bohužel náš výkon rapidně dolů, kdy jsme po vystřídání a drobných chybičkách vzadu začali celkově neuvěřitelně zmatkovat. Tento neklid se projevoval množstvím ztracených míčů a individuálními chybami, které vedly ke gólům. Stále jsme sice dokázali využívat odkrytých prostorů na stranách za obranou soupeře, ale spíše převažovaly ztráty míče, malá nabídka a pro mě překvapivá nechuť hrát, což vedlo v druhém poločasu k dílčí prohře 2:3.

Máme radost, že jsme utkání zvládli výsledkově a že jsme konečně vyhráli i první poločas, a to jednoznačným rozdílem, kdy jsme soupeře téměř do žádného ohrožení naší brány nepustili a měli ještě šance na další góly. O přestávce jsme chtěli kluky trošku víc prostřídat a vyzkoušet i jiné varianty, ale to se nám nepovedlo, stejně jako se nám trenérům tentokrát nepodařilo kluky v kabině upozornit na ty správné věci. Přesto jsme měli druhý poločas zvládnout lépe a hlavně by nás neměly rozhodit jedna dvě chyby, kterých jsme se dopustili v úvodu druhé půle. Na druhou stranu to byl úplně jiný zápas než ty poslední, herně jsme se trošku přizpůsobili soupeři a jasný poločasový stav a počasí nás celkově ukolébaly. Rodičům moc děkujeme za podporu, i v deštivém počasí byli slyšet a těšíme se na další zápasy!