FC Tempo Praha

Muži A: Výborný výkon proti Vršovicím

28.9.2020 23:23   Petr Vanko  

Tempo soupeře v boji o postup zdolalo jednoznačně 6:0.

Díky nevlídnému počasí a nařízení ministerstva zdravotnictví se mohlo na Tempo vměstnat jen 50 diváků. Byla to velká škoda, protože se střetly týmy, které ještě nedávno hrály přebor a v dosavadním průběhu soutěže podávaly dobré výkony. V deštivém dopoledni bylo na co koukat...

V prvních minutách naše malé zaváhání v rozehrávce nabídlo míč Borovičkovi, který střílel z úhlu velmi nepřesně. Zaváhání v rozehrávce na druhé straně už bylo potrestáno bezezbytku. Na středu hřiště se zmocnil míče Klouček, který se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti a trefil to náramně. Míč po cestě do sítě ještě trochu zaplaval a bylo to 1:0. Hostující brankář ale určitě neměl nejčistší svědomí. Pokračovali jsme v aktivní hře a Vršovice jsme začali výrazně přehrávat. Navýšit skóre mohl po pěkné rozehrávce Trajhan, ale mířil těsně vedle. Za našeho soupeře nastoupilo několik hráčů, kteří ještě nedávno na Tempu působili. Jeden z nich - Bláha - vyslal pozdrav z těžké pozice Pacovskému, ale ten si bez problémů poradil. To náš tým byl mnohem přesnější. Po zisku míče uvolnil Trajhan Cejnara, ten si skvěle poradil s obráncem a před brankou našel milimetrovou přihrávkou Babického, který už dopravil míč do poloodkryté branky - 2:0. Hosté byli evidentně zaskočeni a marně hledali pevnou půdu pod nohama. Do zápasu je mohl vrátit Švarc, který se z dvaceti metrů opřel do střely, ale jeho pokus jen lízl břevno. Tyto náznaky byly v ostrém protikladu s téměř zabijáckým instinktem Tempáků. Valta přetáhl míč na zadní tyč, kde byl osamocený Klouček a šikovně umístil centr do branky - 3:0.

O poločase udělaly Vršovice změnu v rozestavení a chtěly zjednodušit hru, aby se pokusily aspoň zkorigovat skóre a utkání zdramatizovat. Hned po dvou minutách ale naděje vzaly za své. Valta vyhrál důležitý hlavičkový souboj, tím uvolnil Cejnara a jeho další perfektní pas proměnil Babický - 4:0. Náš soupeř takový vývoj nečekal asi ani v nejhorším snu a byl prakticky na ručník. V dalších minutách jsme neustále dostávali Vršovické pod tlak a vytvářeli si další šance. A nejen šance. Trajhan získal míč, mezi obránci vyslal Kloučka a ten povedeným lobem završil hattrick - 5:0. Definitivní podobu výsledku dal ještě Kuba Havlíček, který dorazil vlastní střelu - 6:0. Utkání mezi celky na špici tabulky tak skončilo naprosto zaslouženým vítězstvím domácího Tempa.

Trenér Petr Vanko: "Prakticky k tomu nemám co dodat. Podali jsme výborný výkon, ze kterého ještě vyčnívalo několik individualit. V každé řadě bych našel aspoň jednoho hráče, který hrál skvěle. I přes velkou nepřízeň počasí se nám dařilo dobře kombinovat a vstřelené branky musely určitě potěšit oko diváka. Klukům nezbývá než poděkovat a věřím, že podobně poctivé výkony budeme schopni opakovat."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 6:0 (3:0)