FC Tempo Praha

U9: Na Libuši a s Duklou

29.9.2020 23:15   Vítězslav Holub   Radim Pfeifer  

Tempáci předvedli proti Dukle výborný výkon a soupeře i gólově přestříleli.

Libuš
Ve čtvrtek proběhlo utkání na hřišti SK Libuš. Od prvních minut byli kluci mnohem aktivnější než soupeř a bylo to znát také na počtu vstřelených branek. Během prvních dvou čtvrtin utkání se nám podařilo nastřílet 20 gólů. Jak už to v takových utkáních bývá, tak i v tomto si po poměrně snadném úvodu chtěl dát každý z kluků gól a bylo to vidět i na organizovanosti hry ve druhé části utkání ("hurá fotbal"). Vlivem toho jsme také obdrželi několik zbytečných gólů. Snažil jsem se klukům dávat dílčí úkoly jako například zkoušení těžších kliček. Před poslední čtvrtinou jsme si ještě zdůraznili úkoly předních a zadních hráčů, které by kluci měli lépe plnit. Celkově se nám podařilo utkání vyhrát velkým rozdílem téměř 30 branek. V dalším utkání nás čekají Klánovice, kde si od utkání slibujeme větší sílu soupeře a pro naše kluky také větší výzvu.

Dukla

Ve čtvrtek jsme hráli v podobný čas na Tempu i na Libuši. Na Tempu jsme sehráli utkání s FK Dukla Praha. V tomto zápase byla většina kluků, která den předtím byla na předkole Ondrášovka cupu, který se nám herně nepovedl úplně podle představ. Sám jsem byl zvědavý, jak se s tím kluci popasují. Na středečním turnaji nám chyběla odvaha, rychlost s míčem, dravost a přímočarost směrem k soupeřově brance. Tentokrát bylo vše úplně naopak. Kluci přišli na zápas natěšení a dávali to od prvních minut utkání soupeři znát.

V brance jsme vystřídali více kluků a také rozehra od branky se nám dařila daleko více. Chtěli jsme rozehrávat rychle, což se klukům ve většině případů i úspěšně dařilo. Kluci hráli odvážně, měli více hlavu nahoře a nenaráželi tolik do protihráčů. Kluci také opět po delší době těžili z důrazu v osobních soubojích a dokázali dát také několik branek po střelbě z větší vzdálenosti. V poslední době jsme také hodně řešili zrychlení s míčem, když má hráč před sebou prostor, aby si dal míč dál od nohy. To se klukům také podařilo do zápasu přenést. Myslím si, že si kluci také lépe drželi své posty a celkově jsme byli s hrou našich kluků spokojeni. Jedinou výtku bych měl k rozehrávání rohů, kdy kluci občas zbytečně tvořili chumel před soupeřovou brankou. V utkání nás také vhodně doplnil jeden z hráčů 2013, který hrál velmi aktivně a kluci ho hned mezi sebe přijali. Utkáni jsme v celkovém součtu vyhráli o deset branek a myslím si, že jsme měli více ze hry na obou hřištích. Závěrem bych rád poděkoval těm rodičům, kteří celý zápas pěkně klukům fandili.

Zápasy:

SK Libuš 838 - FC Tempo Praha
FC Tempo Praha - FK Dukla Praha